Kenyeret sütnél? Most figyelj, ehhez még sütő sem kell!
2020.10.30. 00:00
Hihetetlen, de még serpenyőben is lehet kenyeret sütni. Megmutatjuk, hogyan lesz így is nagyon finom és ropogós ez a finomság.
Serpenyős kenyér receptet mutatunk.

Hozzávalók:
- 400 g liszt
- 7 g száraz élesztő
- 220 ml víz
- 1 tk. só
- 2 tk. cukor
Így készítsd el:
- Tegyél egy tálba lisztet, cukrot, élesztőt és keverd össze. Öntsd hozzá a vizet. Gyúrd össze a tésztát kézzel, közben rakd hozzá a sót és gyúrd tovább.
- Helyezd rá a gyúródeszkára. Erős mozdulatokkal gyúrd meg. Készíts belőle egy nagy gömböt.
- Tedd bele egy tálba, kend be egy kis olajjal az egészet. Fedd le, vagy takard le konyharuhával és hagyd kelni 1,5 órán keresztül.
- Vedd ki a tésztát a tálból, helyezd a gyúródeszkára, és gyúrd át ismét.
- Kenj be egy serpenyőt olajjal, helyezd bele a tésztát, fedd le és hagyd kelni még 30 percen keresztül.
- Majd a serpenyőt olajozd be, tedd bele a tésztát terítsd szét és alacsony hőfokon kezd el sütni, tetejét helyezd rá.
- Enyhén olajozz be egy nagyobb tányért és a félig sült kenyeret fordítsd rá. Csúsztasd a tészta másik oldalát a serpenyőbe. Tedd rá a fedőt.Ha megsült, vedd ki és hagyd hűlni a kenyeret.