Most túrd fel a nagyi szekrényét: ezek a cuki, 70 éves darabok hódítanak – FOTÓK!

Néhány trendi minta, ruhadarab sosem megy ki a divatból, és persze vannak olyanok is, amelyek egy kis időre eltűnnek, majd újra a középpontba kerülnek. Egy népszerű bevásárlóközpont most összegyűjtött néhány kortalan darabot, amiket nagyanyáink is előszeretettel viseltek.

1. Tyúklábminta

Az idei ősz egyik nagy visszatérője a tyúklábminta, ami valójában kétszínű, általában fekete-fehér kis kockaszerű mintát jelent. Eredetileg a tweed kabátokon és kosztümökön Coco Chanel hozta divatba az 1930-as években. Ha a klasszikus fekete-fehér mintát választasz, akkor érdemes az outfit többi darabját is ebből a két színből összeválogatni, esetleg egy piros táskát, vagy cipőt kombinálni hozzá, ha kicsit nőiesebbé varázsolnád a szettet. Egy biztos, ez a minta remekül beilleszthető az elegáns összeállításokba is.

2. Kárókocka, kocka

Fotó / Mediaworks

Az őszi divat másik kedvelt motívuma a kockás, azon belül is a kárókockás ruhadarabok. Felmenőid is előszeretettel választották ezt a designt, ami egy csinos szövetkabáton vagy egy rakott szoknyán, de akár egy elegáns chino nadrágon is remekül mutat. Ez esetben is a színek harmóniájára figyelj, és ha már van egy mintás anyag a szettben, akkor egyszínű darabokat válogass mellé. A kockás egyébként a férfiaknak is remek választás, akár egy laza ingről, akár egy elegáns zakóról van szó.

3. Pöttyök

Fotó / Mediaworks

Az örök klasszikus pöttyös sosem megy ki a divatból, idén nyáron telis-tele voltak az üzletek polcai romantikus hangulatú pöttyös szoknyákkal és blúzokkal. Ez az őszi-téli időszakban sem változik meg. Ha még nem barátkoztál össze ezzel a motívummal, akkor válassz egy pöttyös sálat vagy kendőt, ami garantáltan feldobja majd a szettedet.

4. Farmer

Fotó / Mediaworks

Ha csak egy anyagot kellene említeni, ami 2020 őszén biztosan hódít majd, akkor az a farmer lenne. Ha ősz, akkor farmerkabát, amit mind a férfiak, mind a hölgyek bátran viselhetnek a rohanós hétköznapokon. Mindenképp szerezz be egy farmerszoknyát is, amit sportcipővel és csinos mokaszinnal is kombinálható, ha hűvösre fordul az idő, akkor pedig meleg harisnyával és bokacsizmával is remekül mutat. Tavaly óta hódítanak a kantáros változatok, ezek még mindig nem mentek ki a divatból, úgyhogy, ha még nem tetted meg, mindenképp szerezz be egy ilyen verziót is!

+1 kiegészítő: Hajpánt

Fotó / Mediaworks

A 40-es, a 60-as és a 90-es években is hódítottak a különböző mintájú és fazonú hajpántok, hajkendők. Idén ősszel ha minél nagyobb és feltűnőbb darabot választasz magadnak, annál sikkesebb lehetsz. Válassz egy párnázott, félhold alakú fazont selyem, bársony vagy akár gyöngyös verzióban, ami remek éke lehet akár az elegáns, akár a lazább outfitnek is.

A cikk teljes terjedelmében a borsonline.hu oldalról került átvételre.