Sáros lett a tornacipőd? Így lesz olyan, mintha új lenne

Szeretnéd, ha úgy nézne ki a cipőd, mint újkorában? Nem könnyű, de mutatjuk, mivel varázsolhatod ismét ragyogóvá.

Esős, lucskos időben könnyen megesik, hogy nagyon koszos lesz a cipőd, és fogalmad sincs, hogyan állj neki a tisztításának. Ezerszer súroltad már kefével órákon át, és az eredménnyel mégsem vagy elégedett? Íme, egy sokkal egyszerűbb és hatékonyabb megoldás.

Fotó / Pixabay

Dobd be a mosógépbe!

Fontos hangsúlyozni, hogy ez csak sport- és szövetcipőknél működik, a bőr vagy műbőr lábbeliknek semmi keresnivalójuk a mosógépben. Viszont a tornacsuka szebb lesz, mint új korában. Hogyan csináld?

1. Vedd ki a cipőből a fűzőt, és mielőtt bedobnád a képbe, kicsit súrold meg a talpát, vagy ha fehér, akkor a szövetet is szódabikarbónával. Takarítsd le a nagyobb szennyeződéseket, például sarat.

2. A cipőfűzőt (ha fehér) áztasd be egy kis fehérítőbe.

Fotó / Pixabay

3. Fogj egy kisebb és nagyobb régi párnahuzatot. Az egyikbe tedd bele a cipőket, a másikba a fűzőt, hogy ne gubancolódjon össze.

4. Ezután fogj néhány régi törölközőt és dobd be a mosógép dobjába, ezek majd megvédik a cipőt az ütődésektől. Mehet melléjük a két párnahuzat, egyikben a cipő, a másikban a fűzők.

5. Tegyél az adagolóba mosószert, az öblítőt hagyd el. Hideg vizes, kímélő programot válassz, mert a forró vízben eldeformálódhat a lábbeli, és a színéből is engedhet.

6. Ha véget ért a program, hagyd szobahőmérsékleten megszáradni pár nap alatt. Semmiféleképpen ne tedd szárítóba. Csak akkor fűzd be a fűzőt újra, ha a cipő és a fűző is teljesen megszáradt.

 A cikk teljes terjedelmében a ripost.hu oldalról került átvételre.