Az új őrület: boros gumicukor

Rozérajongókról és gumicukor-rajongókról hallottunk már, ám ezután annak is a kedvében járhatunk, aki mindkettőért odavan. A buja rózsaszín rozé árnyalat ezúttal az apró mackóknál köszön vissza. Harapjon rá!

Egy amerikai édességgyártó cég robbantotta ki a lázat, amikor piacra dobta a minimális alkoholtartalmú újdonságot. A Sugarfina kínálatában szerepel még a pezsgős, margaritás és tequilás gumicukor is.

Készíts rozéból gumicukrot
Készíts rozéból gumicukrotForrás: Lauren Volo/laurenvolo.com

Válaszd ki a kedvenc hazai rozéborodat, amelynek ízét belevinnéd az apró mackókba, tehát olyan nedűre voksolj, amit szívesen meginnál. Minél sötétebb a rozé, annál intenzívebb lesz a mackók színe is.

A rozé gumicukrot nagyon egyszerű elkészíteni, hiszen mindössze három összetevőre van hozzá szüksége: rozéra, cukorra és zselatinra. Na, meg persze egy formára is, amit az ízlésednek megfelelően választhatsz ki, ha esetleg nem szeretnél a jól megszokott maciknál maradni. Az apró formákhoz ne felejts el pipettát beszerezni.

Az apró gumicukrok hűtőben tárolva egy hétig fogyaszthatóak
Az apró gumicukrok hűtőben tárolva egy hétig fogyaszthatóakForrás: Lauren Volo/laurenvolo.com

Hogyan készül?

A hűtése több időt vesz igénybe, mint az elkészítése, hiszen másfél órára a hűtőbe kell rakni, hogy megkössenek a formák. Az elkészült cukrokat körülbelül egy hétig lehet fogyasztani, ha a frigóban tárolja őket.

Hozzávalók:

  • 2 csésze rozé bor
  • ¼ csésze őrölt, fehér zselatin
  • ¾ csésze kristálycukor

Elkészítés:

Helyezd a gumicukorformát egy nagyobb tálcára vagy egy sütőlapra, hogy később könnyebben a hűtőbe tehesd. Melegíts fel egy csésze rozét egy kis serpenyőben, közepes lángon. Főzd, amíg a felére csökken (körülbelül 5 perc). Vedd le a tűzhelyről, majd hagyd hűlni.

A maradék rozéban keverd el a zselatint, majd hagyd állni 5 percig. Keverd össze egy lábasban a zselatint, a cukrot és a rozét, majd főzd közepes lángon, míg a cukor fel nem oldódik, és az állaga olyan nem lesz, mint a szirup.

Vedd le a tűzről, a pipetta segítségével töltsd fel a formát, majd tedd a hűtőbe körülbelül 90 percre. Ha nem fogyasztod el rögtön, tárold légmentesen zárt zacskóban vagy dobozban, és tartsd a hűtőben!

A cikk teljes terjedelmében az origo.hu oldalról került átvételre.