5 őszi film, ha hangulatos vagy borzongató estére vágysz

A nyár végével legtöbbünket az vigasztal, hogy hamarosan jönnek a csípős reggelek és a teás, pokrócos, filmezős esték. Íme néhány tipp, ha még nem tudod, mivel töltsd az időt, ha már bulizni úgysem lehet.

1. A szerelem hálójában

Fotó / Mediaworks

Igazi klasszikus, Meg Ryannel és Tom Hanks-szel. Az internet hajnalán játszódó romantikus vígjáték két merőben más üzleti modellt követő könyvesbolt tulajdonos történetét dolgozza fel, akik véletlen email románcba kezdenek egymással üzleti harcuk kellős közepén.

2. Harry Potter

Fotó / Mediaworks

A történetet senkinek sem kell bemutatni. Ideje elővenni az ifjú varázslótanoncokról szóló mesét, ha egyszerre vágysz szívmelengető történetre és egy kis borzongásra is, ami a hangulatos és meleg látványvilággal együtt teszi ezt a sorozatot igazi szezonális darabbá.

3. A szív bajnokai

Fotó / Mediaworks

A megtörtént eseten alapuló film tökéletes őszi választás, ha nem az ijesztő, hanem inkább a hálaadással kapcsolatos szezonális motívumok érdekelnek. Ajánlom ezt a filmet, ha egy szép történetet szeretnél látni az emberi jóságról és kemény munkáról.

4. A Bly-udvarház szelleme

Fotó / Mediaworks

Az előbbiekkel ellentétben friss alkotás és nem film, hanem rövid sorozat. Ha nem félsz az igazi horrortól, ez a tekervényes kísértethistória pont neked való, hiszen minden van benne: régi korok szellemei, szerelmi szál és tragédia. Figyelem: óvatosan a tükrökkel és tavakkal!

5. Hókusz-pókusz

Fotó / Mediaworks

Igazi őszi kultuszfilm három boszorkányról, akiket több száz éve felakasztottak Salemben, ám most véletlen életre kelti őket egy boszorkányokban nem hívő tinédzser. Neked való, ha klasszikus látványvilágra és Bette Midler legendás alakítására vágysz.

Kőszegi Anna