Fapados főzőiskola: Házi csipsz lépésről-lépésre

Minden vágyad, hogy a piskótád olyan habkönnyű és tökéletes legyen, mint az anyukádé, a húslevesed olyan aranyló, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat.

A csipsz a világ egyik legjobb nassolnivalója, bár tartozik a legegészségesebb ételek közé. Ebben a receptben az a legjobb, hogy fűszerezhetjük kedvünk és ízlésünk szerint, de sima sós verzióban is isteni és kevésbé egészségtelen, mint a boltokban kapható, zsíros, ízfokozókat tartalmazó burgonyacsipszek.

Fotó / Mindmegette

Hozzávalók:

  • 50 dkg krumpli
  • olívaolaj
  • bors
  • ízlés szerint fűszerek

Elkészítés:

1. A krumplit meghámozzuk és megmossuk, vékony szeletekre vágjuk.

Fotó / Mindmegette

2. Egy tálba tesszük és meglocsoljuk olívaolajjal. Sózzuk és borsozzuk.

Fotó / Mindmegette

3. A krumplikarikákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokon megsütjük, amíg pirosodni nem kezd a széle.

Fotó / Mindmegette

 A cikk teljes terjedelmében a mindmegette.hu oldalról került átvételre.