Mobilozz hasznosan: ingyenes alkalmazások nyelvtanuláshoz

Ha érdekel egy nyelv, de nem tudsz nyelvórákat venni, vagy meglévő nyelvtudásod akarod szinten tartani, esetleg csak unod a macskás képeket nézegetni a telefonodon, akkor összegyűjtöttünk neked néhány alkalmazást, amikkel fejlesztheted a nyelvtudásod. Az online oktatás ismételt bevezetése után különösen aktuális lehet a dolog.

1. Busuu  

A teljesen kezdőtől a haladóig nyújt ingyenes nyelvtanulási lehetőséget. Előnye, hogy kifejezetten nagy mennyiségű lecke érhető el benne ingyenesen, amik tartalmaznak képeket, írott és olvasott szövegeket. Az új tudást kisebb egységekben teszteli, így kevésbé keveredik össze a fejedben a friss tudás. Ezen felül a számodra nehezebb szavakat elmentheted az egyéni szótáradba, hogy később gyakorolhasd őket.

Legérdekesebb a közösségi felülete, amin keresztül más nyelvtanulókkal beszélgethetsz, ahol gyakorolhatod a nyelvtudásod hús-vér emberekkel, akik akár javíthatják is a szövegeid.

Unod a macskás képeket nézegetni a telefonodon? Tanulj nyelveket!
Unod a macskás képeket nézegetni a telefonodon? Tanulj nyelveket!Fotó / 123RF

 

2. Xeropan  

Magyar fejlesztésű alkalmazás, ami kifejezetten az angol nyelvre összpontosít. A leckék egy történetre vannak felépítve, amiben időutazó vagy, aki a nyelvtanárával menti meg a világot. Az összes videó- és audiótartalmat, szókártyát ingyenesen tartalmazza, ami jó ajánlat reklámokért cserébe. Előfizetéssel chatbotok is elérhetőek, amikkel félelem nélkül beszélgethetsz.

3. Duolingo

Talán a legnépszerűbb, és nem ok nélkül. Jóformán minden nyelv elérhető benne és napi 5 percbe is besűríthető. Nem a legmélyebb tudást adja át, de sok kicsi sokra megy. Hatékonyan buzdít arra, hogy minden nap elővedd és pörgesd kicsit. Szériákkal, kitűzőkkel, értesítésekkel motivál, hogy gyakorolj, amik nem hangzanak olyan vonzónak, de amikor megkapod őket, jólesően melengetik a lelked.

Sófalvi Márton