Fapados Főzőiskola: Mindenki kedvence, a palacsintalasagne

Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Mindmegette.hu-val pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

 

A lasagnét mindenki szereti, kicsit macerás az eredeti recept, nem mindegy, milyen tésztából csináljuk, a besamel is egy külön kör, a bolognai ragu pedig a harmadik. Amit most mutatunk az egy jelentősen egyszerűsített változat: a tészta palacsinta, a töltelék ugyan darált húsos ragu, de besamel helyett tejföl és olvasztott vaj kerül a rétegek közé. És persze sajt. Rengeteg. Palacsintát sütni már a múltkor megtanultunk, a darált hússal pedig igen könnyű bánni. Máris mutatjuk!

Hozzávalók:

  • 22,5 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 dl szóda
  • 2 szál petrezselyem
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 75 dkg darált hús
  • bors
  • 3 ek sűrített paradicsom
  • 3 ek tejföl
  • 50 dkg daraboltparadicsom-konzerv
  • 4-5 tk vaj
  • 15 dkg reszelt sajt
Fotó / Mindmegette

Elkészítés:

A lisztet a tojásokkal, 1 csipet sóval és a tejjel keverjük simára. Hagyjuk állni 15 percig, majd adjuk hozzá a szódát, és a megmosott, felaprított petrezselymet. Süssünk a tésztából 6 darab, vastagabb palacsintát.

Fotó / Mindmegette


Vágjuk körbe a palacsintákat egy 24 cm-es kapcsos tortaforma méretére, majd béleljük ki a formát sütőpapírral.

Fotó / Mindmegette


A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk, és egy jó éles késsel apróra vágjuk. A fokhagymát reszelhetjük is, de fokhagymaprésen is átnyomhatjuk. Az olajat felforrósítjuk, majd beleöntjük a hagymákat, és közepes lángon egy picit megpároljuk, de figyelni kell, mert a fokhagyma, ha odakap, megkeseredik, és elrontja az étel ízét. Amikor már barnulgat, le kell húzni a tűzről. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk, állandó kevergetés mellett. A hús vizet ereszt, nem is keveset, nem lesz szükség alávizezésre. Sózzuk, borsozzuk, hozzá adjuk a sűrített paradicsomot, a tejfölt és a darabolt paradicsomot, majd kevergetve összeforraljuk a ragut.

Fotó / Mindmegette


Rétegezzük a palacsintákat, 1-1 tk olvasztott vajat, a ragut és a reszelt sajtot egymás után a formába, és a tetejét is szórjuk meg a maradék reszelt sajttal. A lasagnét 200 fokon, 15 perc alatt készre sütjük.

Fotó / Mindmegette

 A cikk teljes terjedelmében a mindmegette.hu oldalról került átvételre.