Karanténba kerültél? Ezt mindenképp próbáld ki!

Találkoznál a barátaiddal, de nem mozdulhatsz ki két hétig? Vagy csak szimplán nem akarsz extra kockázatot vállalni azzal, hogy társaságba jársz? Ha ilyen helyzetben vagy, akkor szerencséd van, mert 2020-ban ütött be a vírus, és online is könnyű összehozni közös programot a haverokkal.

Az első lépés, ahhoz hogy összehozzuk a bandát az, hogy kiválasztjuk, milyen módon akarunk beszélgetni. Talán a legkézenfekvőbb mindenkinek egy csoportos hívás Facebook Messengerben, de 4-5 főnél jobban ajánlott a Discordot használni, amit lehet alkalmazással és böngészőben is futtatni, egyszerűen kezelhető és nem használ sok erőforrást.

Az Among Us közben úgy tudjuk jól érezni magunkat, hogy vigyázunk egymásra.
Az Among Us közben úgy tudjuk jól érezni magunkat, hogy vigyázunk egymásra.Fotó / Among Us

Ha megvan a kapcsolat akkor már csak egy játékot kell kiválasztani, ezt szeretném megkönnyíteni a következő listával, amiben (majdnem) mindenkinek megfelelő játékokat gyűjtöttem össze:

  • RISK: Global Domination (ingyenes): Klasszikus Rizikó, az asztali játék digitális változata, mobilon is elérhető. Az élmény kicsit más, de, ha nem olyan vagy, aki ragaszkodik a hosszas táblafelállításhoz és kockadobáláshoz, lehet, még jobban is fog tetszeni a gyorsasága.
  • Among Us (3,99€/Ingyenes): Eggyel interaktívabb játék, aminek a célja az, hogy együtt működésre bírjatok egy űrhajót, ami egyszerű lenne, ha közületek valakinek nem ennek a megakadályozása lenne a célja. A játék lényege a félrevezetésben és találgatásban rejlik, amiből sok vicces helyzet kisülhet.
  • Pummel Party (12,49€): Állítólag a Monopoly tesz tönkre barátságokat, de sem ebben, sem izgalomban nincs sehol a Pummel Partyhoz képest. Szórakoztató minijátékok és régimódi táblán lépegetés egyvelege, amiben a cél mindig az, hogy kitoljunk a másikkal.

Ez csak pár ötlet volt, ezeken kívül rengeteg videojáték van, aminek kimondott célja, hogy társasággal játsszuk. Persze pont olyan nem lesz, mintha élőben találkoznánk, de így úgy tudjuk jól érezni magunkat, hogy vigyázunk egymásra.

Sófalvi Márton