5 egészséges nassolnivaló, ami segít koncentrálni

A vizsgaidőszak lassan, de biztosan közelít, addig is van még mit tanulni dolgozatokra, beadandókra és projektekre is kell készülni. Mit nassolj, ha rádtör az éhség, de szükséged van arra, hogy szürkeállományod csúcson járjon? Ezekkel kimaxolhatod az online oktatást!

 

Az online tanítás alatt még fontosabb, hogy tudj koncentrálni
Az online tanítás alatt még fontosabb, hogy tudj koncentrálniFotó / Unsplash

1. Magvak és mogyorófélék

Mandula, mogyoró, tökmag, napraforgómag, kesudió stb.: ezek az egészségesen zsíros, proteint is tartalmazó falatok hozzájárulnak a megfelelő agyműködéshez és magas kalóriatartalmuk miatt nem kell belőlük hatalmas mennyiségeket fogyasztanod, hogy kibírd a tanulást vacsoraidőig.

2. Gyümölcsök

Legyen akár kedvedre való szárított gyümölcs, gyümölcssaláta, vagy egyszerűen csak egy alma, sokkal jobban jársz, mint egy zacskó gumicukorral. Nemcsak a bennük rejlő vitaminok, hanem a gyorsan felszívódó szénhidrát is segít majd, hogy tartsd a tempót.

3. Humusz

Már egyre több helyen kapható itthon is ez a proteinben és kalóriában gazdag csicseriborsókrém, ami nem véletlen olyan népszerű. Ezerféleképpen variálható, lehet natúr, csípős, olivás, csak rajtad múlik, ahogy az is, mivel kombinálod. Tanuláshoz mártogasd uborka vagy paprika szeletekkel.

Az online tanítás alatt még fontosabb, hogy tudj koncentrálni
Az online tanítás alatt még fontosabb, hogy tudj koncentrálniFotó / 123RF

4. Étcsoki

Aki szereti, érti mi olyan jó benne. Tovább és erősebben feléleszt, mint egy tábla (tagadhatatlanul szintén finom) cukros tejcsoki. Természetes segítség a koncentrálásban, és finom íze kényeztet: egy pár percre elfelejtheted, hogy éppen a könyveket kellene bújnod.

5. Popcorn

Ez az örök kedvenc nem csak a mozikba való. Ha nem a mikrós verziót választod, hanem a tűzhelyen készíted el magadnak, könnyű és egészséges nassolnivaló lesz belőle.

 Kőszegi Anna