Otthoni arctisztítás, ahogy a profik csinálják

Az arctisztítás a napi arcápolási rutin legfontosabb része, mégis sok a tévhit e témában. A nem megfelelően végzett művelet a bőr kiszáradását, pattanások és finom ráncok megjelenését okozhatja!

Ajánlott az arctisztító kefe mindennapi használatra?

Alapjában véve nem, bár vannak olyan készülékek és hozzá tartozó fejek és lemosók, amelyeket a mindennapi arctisztítás és -ápolás rutinjához fejlesztettek ki. Általánosságban azonban elmondható, hogy az elektromos arctisztító kefe rendszeres alkalmazása nem garantálja a gyönyörű, ragyogó bőrt. Az ilyen típusú eszközök használatakor nem szabad elfeledkezni arról, hogy nemcsak a bőr felszínét tisztítják, hanem a mélyebb réteget is, így könnyen mikrosérülések keletkezhetnek az elvékonyodott, természetes olajoktól megfosztott bőrön, irritációt okozva.

DF-tipp: Tekints az arctisztító gépre speciális eszközként, és használd a bőrtípusodnak megfelelően hetente egy, maximum két alkalommal!

Érdemes mindig új arctisztítót kipróbálni?

Nem tilos, de nem arra biztatunk, hogy hetente változtasd az arclemosódat. Bizonyos kor után a bőr egyre szárazabbá válik, de addig is sok minden befolyásolja az állapotát a környezeti hatásoktól kezdve a bőr típusán át a hormonális változásokig. Célszerű figyelni a bőr igényeit, és olyan terméket választani az arctisztítás folyamatához, amilyenre éppen szüksége van.

DF-tipp: Válassz hidratáló, szappanmentes arclemosót olyan értékes hatóanyagokkal, mint az aloe vera, a kókuszdióolaj és az E-vitamin.

Az olajos tisztítók valóban nem ajánlottak zsíros bőrre?

Az olajos arctisztítók, micellás vizek rendkívül hatékonyan távolítják el a sminket, ráadásul vannak kimondottan zsíros bőrre kifejlesztett termékek is. Az olaj vonzza és könnyedén eltávolítja a szennyeződéseket, a sminket, miközben hidratálja a bőrt. Ha a bőröd zsíros, pattanásokra hajlamos, válassz vitaminokban gazdag, nem komedoképző olajat (vagyis olyat, amely nem tömíti el a pórusokat), például olíva-, feketeribizli vagy szezámolajat tartalmazó készítményt.

DF-tipp: Az olajat önmagában is használhatod lemosóként: száraz bőrre vidd fel, nedves kézzel masszírozd a bőrödbe, majd öblítsd le.

EXTRA TIPP: Hetente egyszer az esti arctisztítás során használj hámlasztó maszkot. A hámlasztó maszk javítja a bőr tónusát azáltal, hogy eltávolítja az elhalt hámsejteket, miközben előkészíti a bőrt az éjszakai krémhez, szérumhoz vagy maszkhoz.

A cikk teljes terjedelmében a dietaesfitnesz.hu oldalról került átvételre.