4 ok, amiért érdemes kipróbálnod a rúdsportot - akkor is, ha fiú vagy

A rúdsport a mai napig megosztó sportág, művészeti forma. Sokan összekeverik a sztriptízzel, ám a kettő nem függ össze egymással. Sőt...

Elsősorban tisztázni kell, hogy a rúdsport vagy rúdtánc más, mint a bárokban riszáló, vetkőző lányok tevékenysége. Komoly erőnlétet és kitartást igényel, hisz magába foglalja a táncot és az akrobatikát is. Ennek ellenére kipróbálása nagyszerű választás lehet számodra, amit számtalan érvvel alá lehet támasztani.

1. Bárki, bármikor elkezdheti

Nem szükséges táncos múlttal rendelkezned, hisz az alapoktól kezdve mindenkinek lehetősége van arra, hogy elérje a képességeihez mért legmagasabb szintet. Ahogy az izmaid hozzászoknak a saját testsúlyos edzéshez, úgy az eredmény is egyre látványosabb. Egyik legnagyobb előnye, hogy az egész tested használod, sportolás közben jól láthatóan formálja, építi az izmokat. Rendszeres edzéssel hétről hétre egyre nagyobb változást érhetsz el.

A rúdsportot nem csak lányok űzhetik.
A rúdsportot nem csak lányok űzhetik.Fotó / Shutterstock

2. Önbizalomnövelő hatás

Fontos megemlíteni azt is, milyen hatásosan tudja az önbizalmad növelni. Sokan pont ezért vágnak bele. Azzal, hogy megtanulod kontrollálni a mozdulataidat, magabiztosabb leszel, sokkal könnyebben békélsz meg önmagaddal. Ez pedig nem szűnik meg az edzés befejeztével, a mindennapi életben is használhatod az újonnan szerzett képességedet.

3. Közösség része lehetsz

Az önbizalmadat ráadásul nem csak fejben növelheted, hanem a többiekkel együtt. A csoportos sport sokszor hatékonyabb, mint egyedül csinálni a gyakorlatokat, hisz a közösség motiváló ereje téged is magával ragadhat. Azok az élmények, amiket egy órán szerzel sokszor fontosabbak, mint magában a tevékenységben elért sikerek.

4. Nem csak lányok csinálhatják

Végezetül pedig fontos megemlíteni a fiúkat is. Abszolút nem ciki elmenni rúdsport órára, ez a mozgásforma hatalmas mennyiségű erőt, komoly fizikai munkát igényel. Azok, akik ezt cáfolják, lányosnak nevezik, valószínűleg még nem próbálták.

A rúdsportról alkotott sztereotip kép sokak fejében ott motoszkál, amíg kapcsolatba nem kerülnek magával a sportággal. Akkor azonban rájönnek, mennyi pozitív hatása lehet az önbizalomra, testre nézve, valamint mekkora motivációt adhat a közösség összetartó ereje.

Szabó Veronika