Fapados főzőiskola: mákos guba lépésről lépésre
Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Fapados főzőiskola sorozattal pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!
A mákos gubához valószínűleg nincs két egyforma recept. Van aki megsüti, van aki vaníliasodóval tálalja. Ebben a cikkben az alapreceptet láthatjátok, aztán ezzel már mindenki azt csinál, amit kedve és ízlése diktál. Az a legjobb a mákos gubában, hogy melegen és hidegen is az egyik legfinomabb desszert.
Hozzávalók
- 1 l tej
- 8 db vizes kifli
- 20 dkg darált mák
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 5 ek cukor

Elkészítés
1. A kiflit felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük.
2. A tejet egy lábosban feltesszük forrni (alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, nehogy kifusson), majd hozzáadjuk a cukrot. Akkor jó, ha a tej a lábosban elkezd emelkedni. A mákot összekeverjük a vaníliás cukorral és félretesszük.
3. Ráöntjük a felforralt cukros tejet, összeforgatjuk a kiflikarikákkal, majd hozzáöntjük a mákot is.
4. Óvatosan összeforgatjuk a gubát és tálaljuk.
A cikk teljes terjedelmében a mindmegette.hu oldalról került átvételre.