Fapados főzőiskola: mákos guba lépésről lépésre

Imádod anyukád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Fapados főzőiskola sorozattal pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja! Lépésről lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A mákos gubához valószínűleg nincs két egyforma recept. Van aki megsüti, van aki vaníliasodóval tálalja. Ebben a cikkben az alapreceptet láthatjátok, aztán ezzel már mindenki azt csinál, amit kedve és ízlése diktál. Az a legjobb a mákos gubában, hogy melegen és hidegen is az egyik legfinomabb desszert

Hozzávalók  

  • 1 l tej
  • 8 db vizes kifli
  • 20 dkg darált mák
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 5 ek cukor
Az a legjobb a mákos gubában, hogy melegen és hidegen is az egyik legfinomabb desszert.
Az a legjobb a mákos gubában, hogy melegen és hidegen is az egyik legfinomabb desszert.Fotó / 123RF

Elkészítés

1. A kiflit felkarikázzuk és egy nagy tálba tesszük.

2. A tejet egy lábosban feltesszük forrni (alacsony hőfokon, folyamatosan kevergetve, nehogy kifusson), majd hozzáadjuk a cukrot. Akkor jó, ha a tej a lábosban elkezd emelkedni. A mákot összekeverjük a vaníliás cukorral és félretesszük.

3. Ráöntjük a felforralt cukros tejet, összeforgatjuk a kiflikarikákkal, majd hozzáöntjük a mákot is.

4. Óvatosan összeforgatjuk a gubát és tálaljuk.

A cikk teljes terjedelmében a mindmegette.hu oldalról került átvételre.