9 dolog, amit a boldog párok sosem tesznek

A boldog kapcsolat nem csak azokon a dolgokon alapul, amelyeket egymásért teszünk. Épp ellenkezőleg: azok a dolgok is hozzájárulnak a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz, amiket nem teszünk meg.

A bizalom és a megfelelő kommunikáció két nagyon fontos dolog egy párkapcsolatban. E két dologért sokat kell dolgoznunk, ám a párkapcsolat egyensúlyában legalább akkora jelentőséggel bír az is, amit nem teszünk meg. Eláruljuk, milyen trükkökre esküsznek a boldogságban élő szerelmesek.

Nem hasonlítják egymást másokhoz

Az Instagramon és a Facebookon mindenki csak az élet szép oldalát emeli ki, de ne hagyjuk, hogy ez megzavarjon! Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, még akkor is, ha ezeket senki sem reklámozza a közösségi oldalán. Ne hasonlítsuk tehát magunkat senkihez, minden párkapcsolat egyedi.

Ne próbálnak meg a másik gondolataiban olvasni

Egy hosszú kapcsolatban kiismerjük a párunkat, és valószínűleg sokkal többet tudunk róla, mint mások. Ám ez nem azt jelenti, hogy tudunk az ő fejével gondolkodni. Jobb nyíltan beszélni egymással, mint azt találgatni, hogy mit gondol a másik.

A bizalom és a megfelelő kommunikáció két nagyon fontos dolog egy párkapcsolatban.
A bizalom és a megfelelő kommunikáció két nagyon fontos dolog egy párkapcsolatban.Fotó / 123RF

Nem várnak semmit cserébe

Ahhoz, hogy egy párkapcsolat működjön, ne várjunk mindig valamit cserébe a saját kedvességünkért. Inkább örüljünk annak, ahogyan a partnerünk reagál a gesztusainkra. Ez sokkal többet ér, mint bármilyen kierőszakolt ellenszolgáltatás.

Nem titkolóznak

Egy boldog párkapcsolatban nincsenek titkok. Oké, a kivételek erősítik a szabályt: a születésnapi meglepetéseket megtarthatjuk magunknak. Soha nem szabad azonban olyan dolgokat magunkban tartani, ami árthat a kapcsolatnak. A bizalom minden kapcsolat alapja. Ha ez sérül, akkor kártyavárként omlik össze minden.

Nem élnek a múltban

Mindenkinek, tehát a partnerünknek is van múltja. Mivel ez a téma meglehetősen népszerűtlen, fogadjuk el egyszerűen azt, ami történt, ne feszegessük folyton a régi dolgokat. Nézzünk inkább együtt előre!

Nem rontanak ajtóstul a házba

Ha hajlamosak vagyunk a párunkon levezetni a feszültséget, igyekezzünk legalább a megfelelő időpontot megválasztani ehhez. Ha a szerelmünk éppen hazaért, és látjuk, hogy nehéz napja volt, ne pakoljunk még rá a saját problémáinkból is. Várjunk inkább egy megfelelőbb pillanatra, és ki tudja, lehet addigra a frusztráció is elmúlik.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, még akkor is, ha ezeket senki sem reklámozza a közösségi oldalán.
Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, még akkor is, ha ezeket senki sem reklámozza a közösségi oldalán.Fotó / 123RF

Nem vesznek észre minden hibát

Legyünk őszinték, senki sem hibátlan. Ahelyett, hogy folyton mérgelődnénk egy-egy rossz szokás miatt, koncentráljunk inkább a másik jó tulajdonságaira. Ha ezt szorgalmasan gyakoroljuk, egy ponton túl már észre sem vesszük a hibákat.

Nem kísértik a szerencsét

Szerelem, eljegyzés, házasság: sokan ragaszkodnak ehhez a sorrendhez. Bizonyos kor felett nyomás alá kerülhetünk, és sietettnénk a történéseket, ezért könnyen előfordulhat, hogy a következő lépést ráerőltetjük a partnerünkre. De vigyázat, a párkapcsolat nem maraton, élvezzük ki inkább az egyes időszakokat.

Nem rejtegetik a valódi személyiségüket  

Amíg egy kapcsolat friss, mindkét fél a legjobb oldalát próbálja mutatni. De nem szabad rejtegetni a valódi személyiségünket egy pillanatra sem, mert hosszú távon szakításhoz és rengeteg konfliktushoz vezet. Ha tényleg szeret bennünket a partnerünk, akkor elfogad olyannak, amilyenek vagyunk.

A cikk teljes terjedelmében a Life.hu oldalról került átvételre.