Ettől a titkos alapanyagtól lesz igazán finom és ropogós a sült burgonya

Mindannyian szeretjük a kívül ropogós, belül puha sült burgonyát, ám nem olyan egyszerű ezt kivitelezni. Ráadásul nemcsak az állagára kell odafigyelni, hanem a fűszerezésre is. Hiszen hiába roppan a külseje, ha nem megfelelő a fűszerezés. Laura Ford, táplálkozási szakember Melbourne-ből, megosztotta, ő hogyan készíti a sült burgonyát. Egy meglepő alapanyagot használ hozzá.

Laura Ford az Instagramon tette közzé a titkos hozzávalóval készített sült burgonyáját, ami már nem is annyira titkos. A bejegyzésében ezt írta:

A legfinomabb burgonya, amelyet valaha ettél, a mézes vajban sült burgonya.  

Az édes és sós ízek tökéletes egyensúlya miatt élvezhető ez az elsőre furcsának hangzó finomság. Laura a posztjában elnézést kér, mert biztos abban, hogy

ha egyszer megkóstoljuk, nem fogjuk tudni abbahagyni az evést.  

A legfinomabb burgonya, amelyet valaha ettél.
A legfinomabb burgonya, amelyet valaha ettél.Fotó / 123RF

Hozzávalók:

  • 2 kg burgonya
  • extra szűz olívaolaj
  • 50 g vaj
  • só és bors
  • 1-2 evőkanál méz
  • friss kakukkfű
  • ízlés szerinti fűszerkeverék

Először forraljunk fel egy nagy lábas vizet, majd tegyük bele a krumplit 4-5 percre. Közben melegítsük fel a sütőt 200 fokra. Olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a mézet és egy kis olívaolajat.

Vágjuk fel a burgonyát cikkelyekre, tegyük egy tepsire, és locsoljuk meg a mézes keverékkel. Jól forgassuk ár, hogy befedje.  

Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, és tegyünk a tetejére kakukkfüvet. Süssük a burgonyát 30 percig, majd forgassuk át a cikkelyeket, és süssük még 20 percig. Tálalhatjuk mézzel csepegtetve és még egy kis kakukkfűvel megszórva.

A cikk teljes terjedelmében a Origo.hu oldalról került átvételre.