4 szokás, amelyet azok tesznek, akiknek mindig tiszta a konyhája

Sokunk számára nem is az a nehézség, hogy kitakarítsuk a konyhát, hanem éppen az, hogy tisztán is tartsuk. Lessük el azok titkait, akiknél mindig ragyog ez a helyiség!

1. Főzés közben is takarítanakEgy kevésbé könnyű, ám annál hasznosabb „küldetés." A képlet egyszerű: főzés közben ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a káosz, folyamatosan mossuk el vagy pakoljuk be a mosogatógépbe az edényeket, és tartsuk meg a rendet magunk körül. Főzés után így már nem kell a romok eltakarításával foglalkozni egy percig sem, az eredmény ráadásul egy szép, tiszta, rendezett konyha.

2. A letisztult konyhapult nagymestereiRend a lelke mindennek a konyhapulton is! Minél jobban telezsúfoljuk, annál nehezebb tisztán tartani. Ne pakoljuk ki a turmixot, a kávéfőzőt, a melegszendvics- és gofrisütőt. Mérlegeljünk, és tényleg csak azok a dolgok legyenek kéznél, amelyeket nap, mint nap használunk.

Főzés közben ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a káosz.
Főzés közben ne hagyjuk, hogy eluralkodjon a káosz.Fotó / Shutterstock

3. Nincs mosatlan a mosogatóbanNemcsak nem higiénikus, de a konyhánk is tiszta, rendezett összképpel hálálja meg, ha a mosogatóban nem hagyjuk a koszos edényeket. Mossuk el őket minél előbb vagy pakoljuk be őket a mosogatógépbe!

4. Étkezés után egy gyors takarítás a napi rutin részeEz sem egy nagy ördöngösség, csupán megszokás kérdése. Az esti vacsora után reggel pedig elmondhatatlan érzés, amikor egy tiszta konyha vár ránk, nem igaz?

A cikk teljes terjedelmében a lakáskultúra oldalról került átvételre.