Karácsonyi ajándék tippek

Itt a december és még mindig nem állsz sehogy az ajándékokkal? Mutatjuk, milyen ötletekkel tudunk segíteni neked!

Először is érdemes rendszerezned a dolgaidat: szedd össze, hogy kiket szeretnél megajándékozni és készíts listát, néhány perc az egész. Ha ez megvan, máris átláthatóbb lesz, hogy mi hiányzik. Most időben vagy olyan ajándékok beszerzéséhez is, amiket online rendelnél meg, mert bár a futárszolgálatok karácsony előtt jócskán túlterheltek (COVID-tól függetlenül is), még van több, mint két heted az ünnepekig.

1. Fotókkal az élen

A fényképes ajándékoknak mindig, mindenki örül! Ha van időd ilyesmire, akkor lehetőségekből jócskán fogsz találni egyszerűbb és egészen bonyolult kreatív csomagokat, amiket webes verzióban, otthonról könnyedén össze is tudsz állítani. Válogathatsz akár klasszikus, lapozgatós albumba jó néhány képet és kinyomtathatod. Ez már úgyis kezd kimenni a divatból, pedig az értéke nem vész el soha! A telefonod jó eséllyel csordultig tele van fotókkal, amiket sosem teszel rendbe. Kivételesen ne magadról keress jó mozzanatokat, hanem arról, akinek ajándékozod: figyelj rá, hogy mire érzékeny, ne legyen róla előnytelen kép. Keress közös pillanatokat, amiket együtt éltetek át. Ami a képek összeválogatását illeti: nem kell nagyon időben sem visszanyúlnod ahhoz, hogy mosolyt csalj valamelyik szeretted arcára.

Itt a december és még mindig nem állsz sehogy az ajándékokkal? Mutatjuk, milyen ötletekkel tudunk segíteni neked!
Itt a december és még mindig nem állsz sehogy az ajándékokkal? Mutatjuk, milyen ötletekkel tudunk segíteni neked!Fotó / 123RF

2. Készíts személyes kártyákat

Csinálj kartonból vagy sima papírból kártyákat, amiket kuponként használhat fel a szerencsés családtag. Lehet rá bármit írni, a lényeg a koncepció. Csinálhatsz 12 vagy 52 kártyát, amit havonta, vagy hetente használhat fel az érintett. Választhat, vagy húzhat is, attól függ, milyen játékszabályt mondasz hozzá. Érdemes olyan apróságot ráírni, amivel jövőre egy kicsit megörvendezteted a mindennapjait. Lehet ez vacsora, bevásárlás, takarítás, vagy akár egy vita lezárása anélkül, hogy ragaszkodnál az utolsó szóhoz. A kreativitásodnak nincs semmi, ami határt szabna!

3. Közös program

Ha belefér az anyagi keretedbe, ajándékozhatsz élményt is. A materiális dolgok mindig hamarabb értéküket vesztik, míg az élmény örök emlék marad. Ha ezt ráadásul közös programként szervezed meg, egészen biztos lehetsz benne, hogy nem találsz mellé.

4. Plusz egy zokni, csak mert 2020-at írunk

Az idei év extrém körülményei a sok otthon töltött időn és az egyértelmű dolgokon túl olyan bagatell apróságban is okozhattak bosszúságot, mint a zokni készlet drasztikus lecsökkenése és amortizációja. Egy csomag zokni a meglévő ajándék mellé, a csomagolásra írt 2020-as „limited edition" vagy „covid különkiadás" felirattal, garantált siker lesz.

Találd föl magad, legyél idén egy kicsit leleményesebb, mint szoktál!

Magyar Krisztina