3 kevésbé ismert akciófilm, ha megviselt a korai karácsonyi hangulat

Idén a karácsonyi készülődés még a megszokottnál is korábban kezdődött, hogy kisebb legyen a karácsonyi tumultus. Ez a szokásosnál is több karácsonyi dísszel és dallal jár, ezt ellensúlyozva hoztuk neked ezt a listát, hogy a kedves, bájos hangulatot megtörhesd egy kis adrenalindús akcióval.

Lockout - A titok nyitja (2012)

Az értelmezhetetlen magyar cím ne tévesszen meg senkit, ez nem egy krimi, vagy romantikus dráma, hanem egy kőkemény akciófilm, amit Luc Besson írt. Az alaptörténet egy klasszikus, a Menekülés New Yorkból, mintájára épül fel. Guy Pierce játssza az elképesztően laza Marion Snow ügynököt, akit hamis vádakkal ítéltek el, de most megválthatja a szabadságát, ha kimenti az elnök lányát egy Föld körül keringő szuperbörtönből. Nem egy mély film, de a tempója feszes, izgalmas és a tétek egyre csak nőnek benne.

Lockout (2012)
Lockout (2012)Fotó / Lockout

Dredd (2012)

Film egy antipatikus hős átlagos hétköznapjáról egy nála is elidegenítőbb utópisztikus világban. Karl Urban tökéletesen alakítja az arctalan Dredd bírót, aki egy újonccal keveredik bele egy helyi drogbáró kiiktatásába. A Trónok Harcából ismert Lena Headey ijesztő ellenfél, egyértelmű motivációkkal, aki egy város lakosságú toronyház felett uralkodik. A véres, nyomasztó ipari környezetet tökéletesen egészítik ki művészi effektek és hatásos lassított jelenetek.

Dredd (2012)
Dredd (2012)Fotó / Dredd

S.W.A.T. (2003)

Nincs nagyobb tragédia, mint amikor testvérből ellenség lesz. Ebbe a kellemetlen helyzetbe kerül két barát, akiket, egy nem szabályosan levezénylet túszszabadítás után, a SWAT lefokoz. Csak egyikük, Jim (Collin Farrell) fogadja el ezt a döntést, másikuk, Brian (Jeremy Renner) felmond és eltűnik. Fél év múlva találkoznak újra egymással, amikor új csapatával Jim egy drogbárót őriz, akit a város összes bűnözője megpróbál kiszabadítani, köztük Brian is. Súlyos történet, nagy nevek, szüntelen akció, kívánni sem lehetne többet.

SWAT (2013)
SWAT (2013)Fotó / CBS

 Sófalvi Márton