Karácsony a korona árnyékában: így lehet teljes az ünnepi hangulat

A vírushelyzet miatt folyamatosan háttérbe szorul a személyes kapcsolattartás, életed átkerült a virtuális térbe. Ennek következményeként valószínűleg az idei karácsony más lesz, mint az eddigiek. A nehézségek ellenére hogyan tudod megteremteni a klasszikus ünnepi hangulatot? Ez a pár tipp talán segíthet.

1. Dekorálj, még ha csak te látod, akkor is

Ez nem azt jelenti, hogy a lakásodat bele kell fojtanod a csillámporba. Teremtsd meg az ünnepi hangulatot azzal, hogy látható helyre teszel pár olyan tárgyat, amik eszedbe juttatják a karácsonyt. Legyen szó egy szimpla illatgyertyáról, égősorokról vagy kis dekorációs kellékekről, biztos lehetsz abban, hogy az ünnep állandó jelenléte meghozza a te kedved is hozzá.

2. Ne zárkózz be

Az ünnepi időszakban tud a legnehezebb lenni az egyedüllét. Tartsd a kapcsolatot a családoddal, barátaiddal, próbáld közel tartani magadhoz a szeretet érzését. Azzal teszed a legrosszabbat, ha begubózva sorozatokat nézel ahelyett, hogy emlékeztetnéd magad, kik is gondolnak rád, kik azok, akik szeretnek.

A nehézségek ellenére teremtsd meg az ünnepi hangulatot!
A nehézségek ellenére teremtsd meg az ünnepi hangulatot!Fotó / 123RF

3. Listák

Bármiről és mindenről! Legyen szó az ajándékokról, vagy a receptekről, amiket el akarsz készíteni, készíts magadnak karácsonyi teendő listákat. Ezek egyrészt segítenek eligazodni a mindennapi teendők között, másrészt sokkal rendezettebben tudod megszervezni az ünnepi programot.

4. Készülj fel a Teams-, Zoom-, Messenger-hívásokra

Előfordulhat, hogy a család nem tudja megoldani a biztonságos közös ünneplést. Ebben az esetben a szomorúság ellenére is próbáld meg pozitívan szemlélni a dolgot.

Nem 2004-ben egy Nokiával a kezedben ülsz otthon a sötét szobában!Egyeztess a családtagokkal, barátokkal és tartsátok meg a saját kis videokonferenciátokat. Nem lesz ugyanaz, ezt mindenképpen tudnod kell, de azért mégis jobb a semminél, nem?

Szabó Veronika