A rendrakás művészete: 5 tipp, ami megváltoztatja az életed

Olyan, mintha sosem érne véget a rendrakás, mert amint elpakolsz, azonnal kezdheted is újra? Adunk pár tippet, hogy hatékonyabb legyen a rendrakással töltött idő és tovább is élvezhesd munkád gyümölcsét.

1. Vesd be az ágyat!Felkelés után és a reggeli rohanás közben lehet, hogy elérhetetlen célnak tűnik még ilyen apróságokkal is foglalkozni, de ha a felhalmozott ruhakupacokat elrakod, és rendesen beveted az ágyad, a szobád még akkor is egész rendezett képet fog mutatni, ha egyébként a többi részén káosz uralkodik is.
2. Ruhákat a helyükreBiztos, hogy majdnem mindenkinek van egy fix helye a szobájában, ahol a szennyest, és egy másik, ahol a még hordható ruhadarabokat gyűjti. Ha ezeket felszámolod, és megpróbálod a ruhákat következetesen rögtön a szennyesbe vagy a szekrénybe tenni, sokat fog javulni az összkép.

Ha van egy bevált és begyakorolt rendszered, az alaposan leegyszerűsíti a folyamatot.
Ha van egy bevált és begyakorolt rendszered, az alaposan leegyszerűsíti a folyamatot.Fotó / 123RF


3. Csak 10 percet szánj rá!Ha azt hiszed, egyáltalán nincs időd legalább egy kicsit rendet rakni, állítsd be a telefonod időzítőjét tíz percre, és ess neki. Legyen akár lefekvés előtt vagy tanulás közben egy szünet erejéig, meg fogsz lepődni, hogy mennyi mindent fel tudsz kapni és el tudsz pakolni ennyi idő alatt, és máris nagyobb a rend.
4. Mindennek legyen otthonaLehet, hogy már a nagymamád is ezt mondogatta, épp ezért van benne valami. Ha mindennek megvan a saját helye, nemcsak random, hanem praktikus elgondolás alapján, könnyű lesz eltenni a dolgokat, miután használtad őket.
5. Legyen rutinodHa van egy bevált és begyakorolt rendszered, az alaposan leegyszerűsíti a folyamatot. Nem kell, hogy ez heti egy napon nagytakarítást jelentsen, beoszthatod úgy, olyan napokra és napszakokra, amikor neked jó és amikor épp ráérsz. Ha működik, kevesebb időd megy majd el az egésszel.

Kőszegi Anna