A bűnözést és a hűtlenséget támogatja a Facebook Messenger?

Te már észrevetted, hol tudod aktiválni a Messenger üzenetek eltüntetési módját? Ha a megnyitott chatablakban felfelé húzod a szöveget, majd pár másodperc után elengeded, akkor meg is jelenik ez a funkció.

A Messenger eltűnés módja biztosan téged is elgondolkodtatott és felmerült benned a kérdés, hogy mégis mire használd az új funkciót? Több választ is találhatsz erre a kérdésre.

Meglepetés buli?

Elsősorban próbálj a jó cél érdekében való felhasználására gondolni. Ha például ajándékot szeretnél venni valakinek és nem akarod, hogy véletlenül rátaláljon az ezzel kapcsolatos üzeneteidre, jól jöhet, ha a beszélgetés bezárásával el is tűnnek az említett ötletek, vagy a meglepetésbuli részletei. Bár ez nem túl reális, ugye?

Titkos viszony?

Nézzünk szembe a tényekkel, valószínűleg nem a jó cél érdekében hozták létre. A közösségi média egyre könnyebbé teszi a félrelépést, megcsalást akár házasságban vagy párkapcsolati viszonyban. Szinte biztos, hogy azok járnak vele a legjobban, akiknek viszonyuk van, ezzel a lehetőséggel sokkal nehezebb lelepleződniük. Hisz mikor törlik az emberek beszélgetéseiket? Akkor, ha azokat egy szeretővel váltották.

Ti használjátok az új funkciót?
Ti használjátok az új funkciót?Fotó / 123rf

Bűncselekmények?

A másik lehetőség pedig a különböző bűncselekmények megbeszélése. Egyre többször olvashatunk arról, hogy a közösségi média felületein beszélik meg terveiket a kispályás bűnözők. Nekik is jól jöhet, hogy nem kell minden üzenetet törölniük, elég, ha megnyitják az eltűnés funkciót.

Nehéz pozitív példákat említeni, hisz mégis mi lehet olyan titkos, hogy egyből törölni kelljen? A Messenger új funkciója valószínűleg felesleges azoknak, akiknek nincs semmiféle titkolnivalójuk. Ez olyan esetekben lehet hasznos, amikor a másik becsapása, félrevezetése a cél. Ennek ellenére érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy te mire használhatnád. Látod benne a lehetőséget?

Szabó Veronika