Idén karácsonykor támogass magyar bio termelőket!

Az adventi időszakban az ajándékok mellett nem szabad megfeledkezni az ünnepi menü megtervezéséről sem, hiszen karácsonykor különösen oda kell figyelni arra, hogy a család minden tagja megtalálja az asztalon a kedvenc fogását. Nagymamánk tanácsaiból már tudjuk, hogy csak igazán jó, természetes alapanyagokkal főzhetünk tápláló és ízletes ételeket.

Ehhez ez a két városi fiatal 200 családnak biztosít hozzávalót

Mi kerüljön a terített karácsonyi asztalra, ha egészségesebb élelmiszerekre, de ugyanolyan finom ízekre vágyunk? A bioélelmiszerek azért értékesebbek, mert előállításukhoz nem használnak kémiai növényvédő szereket, feldolgozásuk kíméletes, nem tartalmaznak annyi adalékanyagot, így több bennük a vitamin és az antioxidáns. A legkiválóbb hazai gazdák az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézetel együtt azon dolgoznak, hogy a legjobb minőségű alapanyagok kerülhessenek az asztalodra minden évszakban. Tapasztalatuk révén azt vallják, hogy ünnepekre és hétköznapokra is a bio, azaz a garantáltan minőségi hazai alapanyagokat és élelmiszereket érdemes vásárolni.

Így történik például a biopaprika termesztés Fajszon

Csak igazán jó, természetes alapanyagokkal főzhetünk tápláló és ízletes ételeket.
Csak igazán jó, természetes alapanyagokkal főzhetünk tápláló és ízletes ételeket.Fotó / unsplash

Az ünnepi menü élvezete nem csupán az ételeken múlik!

Hazánk borválasztéka igencsak bőséges és sokszínű, így már a prémium minőségű bio borok között is egyre nagyobb a választék. A Somlói Borvidékről például lassan már több ökológiai művelésű szőlőből készült bor érkezik, mint konvencionális, sőt Tokajon is találunk számos olyan termelőt, ahol a furmint minden egyes palackja bio művelésből származik.

Az Unilife csapata kellemes adventi készülődést kíván!

Csesznok Flóra