Fapados főzőiskola: így készíts tökéletes tejbegrízt lépésről-lépésre

Imádod édesanyád főztjét, de hetek óta nem jutsz el hozzá? Minden vágyad, hogy a húslevesed olyan legyen, mint a nagyié, de hozzá sem mersz fogni? A Fapados főzőiskola sorozattal pillanatok alatt te lehetsz a konyha sztárja. Fapados főzőiskola rovatunkban lépésről-lépésre megtanulhatod, hogyan készítsd el az alapételeket, és a legmenőbb kajákat. Tarts velünk! Ebbe vágj bele, ne az ujjadba!

A tejbegríz vagy a tejberizs a lehető legegyszerűbbnek tűnő desszert, ha valami villámgyors finomságra vágysz, ez a tökéletes választás. Itt az elronthatatlan recept!

Hozzávalók:

  • 1 l tej
  • 10 ek búzadara
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • csipet só
  • kakaópor a szóráshoz
Fotó / 123RF
Fotó / 123RFForrás: Origo

 

 Elkészítés  

1. A tejet feltesszük forrni. Amikor felforrt, kislángra vesszük (figyeljünk, nehogy kifusson) és belekanalazzuk a búzadarát.

2. Hozzáadjuk a cukrot (hamarabb nem érdemes, mert a cukor hamar leéghet a tej alján) és a vanília aromát (el is hagyhatjuk de érdemes kipróbálni, mert nagyon kellemes ízt és illatot ad ennek az egyszerű ételnek).

3. Kis lángon, állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg kellően besűrűsödik (ez is ízlés kérdése, nálunk a család inkább folyósan szereti, de van, aki nagyon sűrűre főzi).

4. Kakaóporral megszórva tálaljuk, de van, aki fahéjjal, vagy szörppel is szereti.

A cikk teljes terjedelmében a Mindmegette.hu oldalról került átvételre.