Hihetetlen, hogyan idézte meg a karácsonyi hangulatot az apa

A koronavírus miatt világszerte jelentik be a hagyományos karácsonyi vásárok elmaradását - a férfinek azonban ez nem jelenthetett akadályt.

A koronavírus áldozatául esett a manchesteri nagy karácsonyi vásár is: a városvezetés a járványhelyzet miatt idén nem rendezi meg a hagyományos fesztivált, a hír pedig családok százait keserítette el. Azonban a 45 éves Steve Froggatt úgy döntött, ha a család nem mehet a karácsonyi vásárba, akkor a karácsonyi vásár megy a Froggatt-család otthonába – írja a Metro.

Steve és felesége, Amanda, valamint három gyerekük, a 26 éves Ellisse, a 22 éves Bradley és a 14 éves Spencer nagy rajongói a karácsonyi kolbászoknak, forralt bornak, palacsintának és sörnek, és a családapa úgy döntött, szeretteinek idén sem kell lemondaniuk adventi kedvenceikről. A kert végében összetákolt egy vásáros bódét, Amanda segítségével karácsonyi színekbe-díszekbe öltöztette, és megnyitotta a gyerekek előtt a miniatűr karácsonyi vásárt. A bódét teleaggatták karácsonyi fényfüzérekkel, a pulton kisebb fenyők sorakoznak a forralt boros bögrék mellett, a háttérben pedig még egy méretes diótörő is őrködik. De a házaspár elmondása szerint ez még biztos nem a végleges változat: bármennyire is rajonganak a gyerekeik már most is a vásárért, a szülők még biztosan hozzátesznek egy-egy újabb díszt.

Fotó / 123RF

Froggatték vásárának egyébként az ismerőseik is a csodájára jártak – igaz, csak virtuálisan. Azonban a szomszédban lakó két kisgyerek kedvéért Steve minden este felkapcsolja a karácsonyi fényeket.

Amanda elmondta, hogy egy percig sem kételkedett abban, hogy a férje képes lesz pótolni a kertben a vásárt. Tavasszal a család ugyanis Jamaicára utazott volna, de a vírus meggátolta a nyaralást – akkor Steve homokot hozatott a kertbe, amelybe még pálmafákat és napozóágyakat is kihelyezett, hogy biztosítsa a karibi hangulatot. Jövő februárban pedig a tervek szerint Balira utaztak volna, és még elefántokat is simogattak volna – egyelőre még kérdéses, hogy a kreatív apukának ezt az élőképet hogyan sikerül megalkotnia a kertben.

A cikk teljes terjedelmében a Metropol.hu oldalról került átvételre.