5 ciki ajándék, amit NE adj karácsonyra

Te is kaptál már kellemetlen karácsonyi ajándékot, vagy adtál már úgy, hogy láttad a megajándékozott arcán, hogy nem örül? Most adunk pár tippet, hogy elkerülhesd az ilyen helyzeteket.

Szappan és kozmetikumokHa ilyesmit szeretnél ajándékozni, érdemes alaposan meggondolni, pontosan mit is választasz. Vékony a vonal a szappancsomag között, ami azt sugallja, „tisztálkodj többet" és olyan kozmetikumok között, amivel egy kis kényeztetést, énidőt és luxust adsz ajándékba.
PénzEgy tízéves gyerek nagyon örül, ha egy is készpénzt kap ajándékba, lehet, hogy te sem bánod, ha a szülinapodon a nagyid becsúsztat egy tízest a zsebedbe, de minden más viszonylatban ez az ajándék kellemetlen. Ha tényleg nem tudod mit adj, az ajándékkártya még mindig jobb megoldás.

Adunk pár tippet, hogy elkerülhesd a kellemetlen helyzeteket.
Adunk pár tippet, hogy elkerülhesd a kellemetlen helyzeteket.Fotó / Shutterstock

Háztartási kellékekBár sokba kerülnek a tisztítószerek és a többi takarítási alapkellék, mégse adj ilyesmit ajándékba! Gondolkozz el, kinek is szánod a meglepetést: az a barátod, aki él-hal a főzésért, biztos, hogy nagyon fog értékelni egy profi késkészletet, de az, aki be sem megy a konyhába, már nem annyira.
Gyertyák és teaEz bár két különböző dolog, mégis egy csoportba sorolhatjuk őket: olyan ajándék, ami ötlet híján először jut eszedbe és teljesen személytelen. Ha olyasvalakit ajándékoznál meg, akit közelebbről ismersz, törd tovább a fejed, mert ezek legfeljebb a szomszédodnak elég személyesek!
BögreMindenkinek van már otthon ötven, közötte harminc karácsonyi témájú. Elöntik a konyhaszekrényedet és nem tudod őket olyan tempóban elhasználni, mint ahogy szaporodnak. A szándék nagyon dicséretre méltó, de nem olyan praktikus ajándék, mint amilyennek első ránézésre mutatja magát.

Kőszegi Anna