A legjobb családi társasjátékok, amikről még nem hallottál

Az idei karácsony még a szokásosnál is zártabban fog zajlani, ami kitűnő alkalom, hogy a család együtt társasozzon. Viszont a több idő azt is jelenti, hogy a megszokott klasszikusokat hamar meg fogjátok unni, de ne csüggedj! Összegyűjtöttünk pár kevésbé ismert játékot, amivel elüthetitek az időt két kiadós étkezés között.

Korábban mutattunk pár online társast, amikkel könnyű elütni az időt, most jöjjön néhány a netmentes zónából!

Port Royal

Egyszerű, de nagyszerű kártya alapú játék, amiben legénységet kell fogadnod, majd kereskedned és kalózkodnod kell. Először is, ami kiemelkedő benne az, hogy milyen kompakt: egy nagy pakli kártya, és kész. A kártyák mindkét oldalát használja a játék, a kártya „elején" kifosztható hajók és a vásárolható legénység szerepel, míg a „hátulján" az arany, amiből gazdálkodhatsz. Lehet előre tervezetten vagy kockázatosan játszani, mindenki megtalálhatja a játékstílusát.

Fesztáv – Wingspan

Nagy, kidolgozott és gondolkodtató társasjáték, gyönyörű illusztrációkkal és érdekes tudnivalókkal. A cél egy önmagát fenntartó „gazdaság" felépítése, amit madarakból állítasz össze. Elsőre bonyolultnak tűnik, de már egy alkalom után logikussá válik minden, és újabb és újabb stratégiákon fog járni az eszed, ahogy sorra megismered a madarakat.

Sushi Go Party!

A Sushi Go! bővített kiadása, amiben aranyos kis sushi kártyák gyűjtésével kell minél több pontot szerezni, többféle szabály szerint. A „menüket", hogy milyen kártyákkal játszotok, szabadon változtathatod, így lehet csak nyugodtan gyűjtögetni vagy keményen keresztbe tenni is egymásnak, attól függően, hogy mihez van kedvetek. Igazi pörgős játék, amit bármikor elő lehet kapni egy gyors körre.

Sófalvi Márton