Beengedjük a kutyát az ágyba? Itt a tudomány válasza

Egy kutatás megállapította, hogy a kutyák nemcsak "sima" társnak kiválóak, alvótársnak is elsőosztályúak – pozitív hatással bír szervezetünkre, ha beengedjük őket az ágyba. Ha legközelebb kitiltanánk őket a hálóból, jussanak eszünkbe a buffalói Canisius College kutatói!

A tanulmány készítői 962 amerikai nőt kérdeztek alvási szokásaikról. A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek 57 százaléka más emberrel, 31 százalékuk macskával, míg 55 százalékuk kutya mellett aludt. Nyilván volt, akinél ember és állat is volt az ágyban.

A kutatás eredménye rávilágított, hogy azoknak a nőknek, akik kutyával osztják meg ágyukat, pihentetőbb éjszakai alvásban van részük, mint azoknak, akik macskával vagy emberrel alszanak.

Irány az ágy

Az is kiderült, hogy akikre kutya vár az ágyban, hamarabb lefeküdtek aludni, és reggel korábban is dobták le magukról a meleg takarót.

A kutatók megállapították, hogy az emberi alvópartnerekhez képest a kutyák kevésbé zavaróak, kényelmesebb mellettük aludni, továbbá erősebb érzelmi kötődést, illetve biztonságérzetet váltanak ki a gazdikból.

A kutyák győzelme

Az ember legjobb barátja a macskát és magát az embert is maga mögé utasította. Kiderült, hogy a cicák pontosan ugyanolyan zavaróak az ágyban, mint mi. Vigasztalódjunk azzal, hogy felénk erősebb a vizsgált célcsoport érzelmi kötődése.

Mit is mondhatnánk? Kezdünk hozzászokni ahhoz, hogy a kutyák minden téren lenyomnak bennünket...