4+1 tipp, hogyan mutasd be párod otthon az ünnepek alatt

Úgy döntöttél, az ünnepek alatt szeretnéd bemutatni otthon a párod? Előtte mindenképpen gondold végig, mi lehet a legrosszabb, ami történhet!

Merész döntés, ám nem lehetetlen. Azzal, hogy karácsonykor mutatod be szerelmed több veszélynek vagytok kitéve, mint egy átlagos szombat délutánon. Emiatt fontos, hogy pontosan tudd, mire is vállalkozol! 

1. Rosszindulatú rokonok  

Szinte biztos lehetsz abban, hogy lesz valaki, aki nem fogja helyeselni a kapcsolatotokat. A rosszindulatú családtagok az ünnepre való tekintettel sem fogják visszatartani tapintatlan mondanivalójukat, tehát erre mindenképp készülj fel. Számíts a legrosszabbra, majd csalódj pozitívan! 

2. Hol az ajándék?  

Mindenképp szólj az otthoniaknak, ha váratlan plusz főt viszel magaddal. Nincs annál kínosabb, ha az új "jövevény" semmilyen ajándékot sem kap. Egy zoknit, papucsot akkor is illik kapnia, ha még sosem találkozott a családoddal.

3. Készítsd fel a legrosszabbra  

A párodnak is fel kell készülnie, hogy nem biztos, hogy mindenki örülni fog neki. Érezze, hogy várnak rá, de nem szabad hiú ábrándokba kergetni. Ha elutasítóak lesznek vele, legalább nem fog meglepődni. Ha pedig tárt karokkal fogadják, sokkal pozitívabb élményben lesz része, mint amilyenre számított.

Azzal, hogy karácsonykor mutatod be szerelmed több veszélynek vagytok kitéve, mint egy átlagos szombat délutánon.
Azzal, hogy karácsonykor mutatod be szerelmed több veszélynek vagytok kitéve, mint egy átlagos szombat délutánon.Fotó / 123RF

 4. Dolgok, amikről a családnak sem kell tudnia      

Mindenképp beszéljétek meg, mi az, amiről tudhat a rokonság és miről nem. Senkinek sem hiányzik egy értelmetlen vita csak azért, mert a társad véletlen elszólta magát olyan dolgokkal kapcsolatban, amiket még titokban szerettél volna tartani.

+1. Külföldi partner  

Nehezebb dolguk van azoknak, akik más országból származó illetőt terveznek hazavinni. Ebben az esetben érdemes elhinteni pár megjegyzést a másik kultúrájáról (lehetőleg pozitív példákat felsorolva), megbeszélni, melyik lesz a közös nyelv, ki vállalja a tolmács szerepét. Az ilyen kapcsolatokat érdemes előzetesen bejelenteni, hisz miután az idősebbek is hozzászoktak a gondolathoz, sokkal egyszerűbb problémamentesen lebonyolítani a találkozót. És végül – bár tavaly nem gondoltuk, hogy ilyet egyszer leírunk – egy negatív koronavírus teszt is segítheti a beilleszkedést.

Szabó Veronika