3 tipp a környezettudatos ajándékozáshoz

Ahogy közeleg a karácsony, a boltokban hömpölygő emberek sora, mindenki nagy lázban ég: mit ajándékozzon a másiknak? Azonban ennél a folyamatnál sem szabad elfelejteni, hogy mindig a legkörnyezettudatosabb opciót válasszuk. Megmutatjuk, hogyan tedd!

1. Válassz magyar, kézműves opciót!Mielőtt megrendeled online az ajándékot a világ másik feléről, nézz hazai alternatívák után. Ezzel nem csak a szállítási díjat spórolod meg magadnak, de a repülők káros hatásaitól is megmented a környezetet. Ahogy már előző cikkünkben is említettük, a legzöldebb opció az ajándékot kézzel készíteni, vagy egy kézműves magyar terméket vásárolni, mellyel még egy hazai kisvállalkozót is támogatsz. Ezek a termékek magas minőséggel rendelkeznek, így az ajándékozott is jobban jár.

2. Csak olyat vegyél, amire a másiknak tényleg szüksége van!Van pár olyan személy, akinek ajándékot kell venned, de nem ismered őket elég jól? Inkább kérdezz körbe, hogy minek örülnének, minthogy olyat vegyél, ami bontatlanul a fiók aljában fogja végezni. Ha nem tudsz érdeklődni, próbálj olyan alap termékeket venni vagy készíteni, amit mindenki tud hasznosítani. Ez számodra is jobb opció, hiszen nem költöttél feleslegesen, és az ajándékozott is biztosan örülni fog.

Mielőtt megrendeled online az ajándékot a világ másik feléről, nézz hazai alternatívák után
Mielőtt megrendeled online az ajándékot a világ másik feléről, nézz hazai alternatívák utánFotó / Shutterstock

3. Figyelj a csomagolásra!Környezettudatosság szempontjából fontos, hogy az ajándékvásárlás és csomagolás folyamatát minél kevesebb műanyag és egyszer használatos anyag felhasználásával bonyolítsd le. Az ajándékok csomagolása legyen minimalista, hiszen nagy része a kibontás után pár másodperccel úgy is a kukában landol.

+1 tippHa kifogytál a tárgyi ajándék ötletekből, és úgy érzed egy újabb bögre vagy zokni túl sablonos lenne, ajándékozz élményt! Ez lehet egy koncertjegy, egy vacsora vagy akár egy wellness hétvége, melyen keresztül különleges új emlékeket és kellemes időtöltést ajándékozol a másik számára, melynek gara

Csesznok Flóra