Ezek az apróságok még biztosan nem tűntek fel a Reszkessetek, betörők!-ben

Biztosan te is unásig nézted már Kevin és a betörők kalandjait életed karácsonyai alatt. De vajon minden részletre odafigyeltél? Következő listánkban néhány érdekes, szép vagy vicces részletet mutatunk. Neked mennyi volt új belőlük?

Donald Trump cameója

A film második részében Donald Trump azért szerepel az egyik hoteles jelenetben, mert az övé volt a szálloda, ahol a stáb forgatni szeretett volna, Trump pedig ezzel az egy feltétellel adott rá engedélyt.

Nagy égés

Joe Pesci karakterének tenyerén a második részben is látszik az égésnyom, amit az előző részben Kevinék kilincse okozott.

Fura gyűjtőszenvedély

Az első részben láthatjuk, hogy Marv, a Daniel Stern által játszott betörő igencsak furcsa hobbi művelője. Minden egyes betörési helyszínről elhoz egy hógömböt, amelyekből (ahogyan az az egyik jelenetben látható) csinos kis gyűjteményt hozott össze az autójuk díszítéseként.

Donald Trump és Kevin találkozása
Donald Trump és Kevin találkozásaFotó / Home Alone

Művészi plakát

Akár hiszed, akár nem, az első rész plakátját Edvard Munch A sikoly című festménye inspirálta. Azért egész más hangulatú a két kép, ugye?

Marley és a sebek

Az első részben szereplő Mr. Marley kezén több alkalommal is feltűnik egy seb. A templomban, ahol Kevin még tart tőle, egy véres kötés látható a kézfején, ami egy sebtapasszá "szelídül", mikor Kevin rájön, hogy Marley egy kedves, idős ember. Amikor a film végén találkozik fiával és annak családjával, már láthatjuk, hogy teljesen begyógyult a sebe. Ez a folyamat szimbolikusan a megbocsátás, a lelki gyógyulás menetét is jelentheti.

Buzás Boglárka