Biztos, hogy Instán kell "megélni" a karácsonyt?

Röviden, tömören a válasz: nem. Természetesen senkinek sincs joga ahhoz, hogy másoknak megszabja, hogyan ünnepeljenek, de érdemes elgondolkodni azon, hogy hogyan éljük meg az ünnepi időszakot.

A karácsony már így is egy borzasztóan stresszes időszak nagyon sok embernek, akik belehajszolják magukat az ajándékvásárlásba, kimerítő készülődésbe, hogy tökéletes legyen minden. A probléma csak az, hogy megfeledkeznek magukról és arról, mi is ennek az ünnepnek a lényege.
Insta-mamik, Insta-karácsonyaiMár a reklámok és filmek álomkarácsonyai is egy lehetetlen hajszába kényszerítik az átlagembert, úgy, hogy arról mindenki pontosan tudja, nem a valóságot tükrözi. Az Instagramra ez hatványozottan igaz! Vajon tényleg olyan varázslatos karácsonya van a kedvenc influenszerednek, hírességednek, mint ahogy mutatja? Ha összehasonlítod a saját életeddel, lehet, hogy lehangoló lesz, de ne felejtsd el, nem látod, mi van a filterek mögött valójában!

Ne felejtsd el, nem látod, mi van a filterek mögött valójában!
Ne felejtsd el, nem látod, mi van a filterek mögött valójában!Fotó / Shutterstock

Mit tehetünk a boldog karácsonyért?Először megpróbálhatsz mindent megvenni, ami tetszik, csak neked nincsenek szponzoraid és folyamatos bevételed termékmegjelenítésekből, szóval borzasztóan sokba fog kerülni az az átlagosnál kicsivel több lájk.

Kipróbálhatod azt is, hogy többet mutatsz, mint ami valójában van. Jó szögből fotózol, előveszed mindenhez a legszebb mosolyod, beleteszel apait-anyait, hogy elhitesd másokkal, neked jobb. Vagy elhiszik vagy nem, de magadat nehezebben fogod meggyőzni, és azon kapod magad, hogy valami olyan után vágyakozol, ami soha nem fog kielégíteni.

Végül választhatod a legegyszerűbb utat, azt, hogy nem érdekel mások mit gondolnak. Megbeszéled a szeretteiddel, hogyan szeretnétek ünnepelni, és együtt megélitek a pillanatot. Csináltok pár képet, hogy meg legyen örökítve a karácsony és elkülditek azoknak, akiket igazán érdekel. Beszélgettek egy jót és úgy nyugtázod a napot, hogy nem görcsölsz azon, hány olyan embernek tetszik a magánéleted, akinek igazából semmi köze hozzá.

Sófalvi Márton