Korunk Mikulása: közel másfél millió forintból vásárolt ajándékokat rászorulóknak

Egy angol férfi valóságos Mikulássá vált, miután belépett egy játékboltba, és több mint 3400 fontot (körülbelül 1 340 000 forintot) költött rászoruló gyerekek ajándékaira.

Reese Fletcher, a 29 éves egyedülálló apa azoknak a nehéz sorsú gyerekeknek akart segíteni, akiket nem vár ajándék a karácsonyfa alatt. Fletcher kilenc bevásárlókocsit pakolt tele az általa vásárolt játékokkal, majd az ajándékokat eljuttatta egy jótékonysági szervezethez.

Az egész történet a szervezet adománygyűjtő videójával kezdődött, melynek hatására Fletcher 50 fonttal szerette volna támogatni a gyermekeket. Azonban amikor kinézett az ablakon, eszébe jutott egy jobb ötlet.

Reese Fletcher (balra), korunk Mikulása
Reese Fletcher (balra), korunk MikulásaForrás: --

A kerítéssel és fadeszkázással foglalkozó Fletchernek rengeteg felhasználatlan faléc hevert a kertjében, amelyekből 260 darab kis karácsonyfát készített, hogy az eladásukból befolyó összegből támogathassa a gyerekeket.

Bár a fák nagyon egyszerűek és aprók voltak, a vevők mégis pillanatok alatt kapkodták el őket a megható történet hallatán. A fákat eredetileg 10 fontért árulta a férfi, azonban akadtak, akik több pénzt is adtak értük.

Egy idő után olyan sok megrendelés érkezett, hogy Fletcher már alig tudta tartani a tempót. Mindössze 10 nap alatt sikerült 3400 fontot (mintegy 1 340 000 forintot) összegyűjtenie.

Az ajándékokat úgy válogatta össze, hogy közülük minden korosztály találhasson kedvére valót
Az ajándékokat úgy válogatta össze, hogy közülük minden korosztály találhasson kedvére valótForrás: SWNS

Miután az összes kis karácsonyfát eladta, Fletcher elment egy boltba, és a befolyt pénzből megvásárolta a játékokat. Az ajándékokat úgy válogatta össze, hogy közülük minden korosztály találhasson kedvére valót. Vásárolt többek között kismotort, távirányítós autót, drónt, babákat és biciklit is.

Az üzlet, ahol ezeket beszerezte, még 10 százalék kedvezményt is biztosított a férfinak, aki három órán keresztül válogatta a szebbnél-szebb ajándékokat a gyerekeknek.  

Fletcher ezután elvitte az összes játékot egy adománygyűjtő ponthoz, ahol olyan családoknak gyűjtenek csomagokat, ahol alkohol-, vagy drogproblémákkal küzdenek a szülők. Ez a szervezet így segíti a gondokkal küzdő, de keményen próbálkozó családokat, hogy gyermekeiknek szebbé tehessék az ünnepeket.

A férfi célja az volt, hogy egy kicsit szebbé tegye ezeknek a gyerekeknek az ünnepét, hogy egy ilyen, mindannyiunk számára különösen nehéz év után az ő karácsonyuk is boldog lehessen.  

Bolyki Veronika