3 egyszerű és olcsó recept (nem csak) kolisoknak

Te sem értetted anno, miért stresszel anyukád azon, hogy mi legyen a kaja? Ha kolis vagy, most már valószínűleg mindent értesz. A problémán az sem sokat segít, hogy diákként az ember gyakran van idő és pénz szűkében. Így nemhogy az ebéd elkészítésére, de még arra sem jut idő, hogy kitaláld magadnak az aznapi menüt, ami természetesen nem csak finom, de tápláló és egészséges is. Ugye?

Hagyd az instant tésztalevest, most mutatunk néhány egyszerű és finom receptet, melyek akár a hónap végén is tökéletes kolis kaják lehetnek!

Baconbe tekert sajttal töltött virsli

Hozzávalók:

  • virsli (8 db)
  • sajt (4 dkg)
  • bacon (10 dkg)
  • olaj (1 ek)

Elkészítés:

  1. A virslik oldalán hosszú zsebet vágunk úgy, hogy nem vágjuk át teljesen és a végeknél maradjon körül-belül 1 cm.
  2. A sajtokat a mélyedéseknél picit rövidebb és kb. 3 mm vastag csíkokra vágjuk. A zsebekbe nyomkodjuk a sajtot.
  3. A bacon szalonnákkal körbetekerjük a virsliket. Vékonyan kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket lekenjük olajjal.
  4. Előmelegített sütőben 25 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Fetás-paradicsomos omlett

Hozzávalók:

  • tojás (2 db)
  • bors
  • vaj (1,5 ek)
  • friss petrezselyem (1 csok)
  • koktélparadicsom (5 db)
  • feta sajt (5 dkg)

Elkészítés:

  1. A tojást villával felverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A vajat felkockázzuk, és közepes lángon, tapadásmentes serpenyőben felolvasztjuk, majd ráöntjük a tojást.
  2. Amíg a tojás sül, egy lapáttal alányúlva ellenőrizzük, hogy az alja egybefüggően megszilárdult-e. Ha igen, átfordítjuk a másik oldalára. (De ne szárítsuk ki!) Ha elkészült, levesszük a tűzről és néhány percig állni hagyjuk.
  3. A friss petrezselymet, a koktélparadicsomokat és a feta sajtot apróra vágjuk, majd ezek nagy részét rászórjuk az omlettre. Az omlettet félbe hajtjuk, a tetejére pedig rászórjuk a maradék sajtot, paradicsomot és petrezselymet. Pirítós kenyérrel tálaljuk.
Ezek a finom receptek akár a hónap végén is tökéletes kolis kaják lehetnek!Fotó / 123RF

Joghurtos-káposztás saláta

Hozzávalók:

  • tojás (2 db)
  • citromlé (1 ek)
  • joghurt (2 ek)
  • olaj (4 ek)
  • bors
  • zellergumó (12 dkg)
  • sárgarépa (2 db)
  • kígyóuborka (1 db)
  • káposzta (10 dkg)
  • dió (4 dkg)
  • fenyőmag (1 ek)
  • kapor

Elkészítés:

  1. A joghurtos-káposztás saláta öntetéhez a tojássárgáját elkeverjük a citromlével és a joghurttal, majd lassanként beledolgozzuk az olajat, és sóval, borssal ízesítjük.
  2. A meghámozott zellert, sárgarépát és uborkát vékony csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a gyalult káposztát, majd összeforgatjuk az öntettel és 10 percig állni hagyjuk.
  3. A joghurtos-káposztás salátát adagonként tányérokra szedjük, és megszórjuk a durvára vágott dióval, valamint a fenyőmaggal, végül kaporral díszíthetjük.

A receptek a mindmegette.hu oldalról kerültek átvételre.