Véget ért egy korszak az internet történelmében - ezt csak a ‘90-es évek gyermekei érthetik

Az Adobe 2017-ben jelentette be, hogy 2020 után nem támogatja a tovább a Flash Playert. A fiatalabbaknak ez lehet, nem sokat jelent, de akik a '90-es években születtek, nagy valószínűséggel annál többet. A Flash rengeteg böngészős játéknak és videónak adott felületet, amik meghatározó részei voltak a 2000-es évek internetének.

Birodalmak születtek, pingvinek tanultak meg repülniMa bármikor előránthatunk a zsebünkből egy okostelefont, ami nem csak erősebb, mint egy akkori számítógép, hanem bárhol, bármikor gyorsabb internethez tud csatlakozni, mint bárki a 2000-es években. Ehhez képest barbár dolognak tűnik, hogy régen meg kellett keresni a kedvenc játékoldalad, imádkozni, hogy ne szedj össze valami vírust, és utána kellett akár perceket (!!!) is várni, hogy betöltsön egy Flash játék.

A nosztalgiázni vágyóknak és azoknak, akik megtapasztalnák a közösségi média előtti internet hangulatát, nem kell elkeseredniük.

Viszont akinek nem volt jó gépe, informatika órán volt, esetleg munkában, azoknak ez volt az egyetlen esélye az unaloműzésre, ami nem is volt olyan rossz, mert igazi gyöngyszemekre lehetett találni. Sok játékot és animációt, egy vagy pár ember csinált csupán szenvedélyből, az alkotás és a szórakoztatás kedvéért.

Időkapszula a rohanó világban

A nosztalgiázni vágyóknak és azoknak, akik megtapasztalnák a közösségi média előtti internet hangulatát, nem kell elkeseredniük. A búcsú nem lesz olyan fájdalmas, mert a Flashpoint oldalon lelkes rajongók összegyűjtötték a legfontosabb tartalmakat letölthető formában. Micsoda kincsek!

Sófalvi Márton