Hogyan tartsd be sikeresen az újévi fogadalmakat?

Ebben az időszakban mindenki bizakodva néz az új év felé, mely nagy változásokat hozhat. Talán ebben az évben fogunk végre elkezdeni edzeni és egészségesen étkezni, vagy minden reggel hajnali ötkor kelni, hogy legyen idő a reggeli jógára munka előtt? Az emberek többsége hajlamos nagy célokat kitűzni magának, melyek hamar kudarcba fulladnak. Ha ez veled is megtörtént már, ne aggódj, mert van 3 tippünk arra, hogy hogyan tudod sikeresen fenntartani az újévi fogadalmaidat hosszútávon is!

1. Tipp: A fokozatos változás sokkal betarthatóbb!

Ha drasztikus fogadalmakat szabtál magadnak, ne akarj mindent egyszerre elkezdeni! A hirtelen életmódváltást nagyon nehéz huzamosabb ideig betartani, hiszen a szervezeted nincs rá felkészülve. Ahhoz, hogy igazán sikerrel járj, jobb fokozatosan bevezetni az új lépéseket, hogy könnyebben hozzá tudj szokni az új életformádhoz.

A hirtelen életmódváltást nagyon nehéz huzamosabb ideig betartani.
A hirtelen életmódváltást nagyon nehéz huzamosabb ideig betartani.Fotó / 123RF

2. Tipp: Tervezz előre!

Ha azt szeretnéd, hogy a fogadalmak iránti elkötelezettséged ne múljon el pár héten belül, mindig tervezd meg előre az előtted álló időszakot! Ez a fokozatos életmódváltásban is segít, hiszen meg tudod magadnak határozni, hogy melyik változást mikor vezeted be. Egy előre kidolgozott terv mellett nagyobb eséllyel fogod betartani a célkitűzéseidet, és nem fog elpártolni mellőled a motiváció. Ez a cikkünk segít megalkotni a sikeres napi rutinodat!

3. Tipp: Szerezz társakat!

A kihívásokat mindig könnyebb véghezvinni jó társaságban, mint egyedül. Találj olyan embereket a környezetedben, akik hasonló cipőben járnak, és egyesítsétek erőtöket a céljaitok megvalósításának érdekében! Ezzel a módszerrel tudjátok egymást támogatni és motiválni, ha valamelyikőtök elvesztené a kedvét a folytatáshoz, illetve ellenőrizni a másikat, hogy valóban betartja-e a tervét. Ha megosztod valakivel az élményt, nagyobb eséllyel fogod betartani, mintha magadra támaszkodnál.

Csesznok Flóra