Az éjszaka közepén megjelent Bansky – az eladó ház ára az egekbe szökött

A különleges fordulat az Egyesült Királyságban, Bristol Vale Street nevű utcájában történt. Az éjszaka közepén megjelent Bansky, és kidekorálta Aileen Makin házfalát.

Az eset 2020. december 10.-én történt, amikor egy – feltehetően – Bansky festmény jelent meg Aileen Makin házán. Bansky ebben a városban él, és híres arról, hogy éjszaka, anélkül, hogy bárki észrevenné, freskókat készít különböző épületek falára.

Fotó / Instagram / Banksy

 A Sun magazin szerint a tulajdonos épp megválni készült régi otthonától, hogy egy új házba költözhessen az esetet követő héten. Természetesen a költözésre nem került sor, miután egy műkereskedő segítségével felbecsülték a ház értékét. Mint kiderült, Bansky megjelenése után a ház körülbelül 5 millió fontot ér, az egyébként átlagosan 300 ezer fontot érő otthonok között.

Fotó / Instagram / Banksy

 Joe Syer, a MyArtBroker művészeti központ vezetője így kommentálta az ügyet:

Az utcai művészeti alkotások nincsenek hitelesítve, ám a bizonyítás után, miszerint az alkotás Bansky munkája, becsléseink szerint a ház értéke körülbelül 3-5 millió font.

Később Bansky bizonyította weboldalán és az instagramon is, hogy a festmény az ő munkája. 

A család egy áttetsző műanyagot szerelt fel a mű védelmének érdekében, ami egy nyugdíjast ábrázol, aki akkorát tüsszent, hogy még a fogsora is kiesik a szájából.  

Forrás: 9GAG