Ezen lehidalsz: a Halálos Iramban-film, ami miatt tényleg börtönbe ment valaki

A világ egyik leghosszabban futó mozisikerévé nőtte ki magát a Halálos Iramban, ami alatt rengeteget változtak a filmek, azonban a középpontban mindig a törvényen kívüli, de jószívű, modern banditák kalandjai állnak. A sorozat közel húsz év alatt bejárta a világot, és egy forgatáson a filmekből ismert bűnözői ravaszsághoz is kellett folyamodniuk a készítőnek.

A felkelő nap országa

A Tokyo Driftet (magyarul: Tokiói hajsza) – nem meglepő módon – Japánban forgatták, Justin Lin rendezésével, aki később több filmen is dolgozott a sorozatban. Tokió teljesen más világ volt az amerikai stáb számára. A városi hatóságok nem adnak ki engedélyeket forgatásokhoz, így a helyszíneken, szabadon keresztül sétálhattak a helyi járókelők.

Rögtön felmerül a kérdés, hogy ebben a helyzetben hogyan lehet felvenni egy városi autós üldözést? Nos, a történethez hűen: ILLEGÁLISAN.

Fotó / Tokyo Drift

Munkakör: áldozati bárány

Justin Lin annak ellenére, hogy bárhol 10 perc alatt megjelenhettek a japán rendőrök, sorra vette fel a jeleneteket, amik során belefutott egy titokzatos emberbe. Ez a kolléga arra a kérdésre, hogy mi a munkája csak annyit válaszolt, hogy ő a rendező.

Lin egészen addig nem tudta, mire vélje ezt, amíg egy forgatás után tényleg meg nem jelentek a rendőrök, azzal a céllal, hogy letartóztassák. Ebben a pillanatban lépett elő a kolléga, aki újra csak annyit mondott, hogy ő a rendező.

Fotó / Tokyo Drift

Ebben a pillanatban jött rá Lin, hogy a stúdió küldött vele egy embert, akinek semmi más nem volt a munkája, csak az, hogyha kell, elvigye helyette a balhét. A "rendező úr" az éjszakát a sitten töltötte, amiért az igazi rendező úr élete végéig hálás lesz neki.

Sófalvi Márton
Forrás: Digital Spy