Lakberendezés okosan: így újítsd meg a környezeted ingyen

Diák vagy, de szereted a szép dolgokat? Kis költségvetésből szeretnéd feldobni a szobádat? Összeszedtünk néhány tippet, amivel anélkül újíthatod meg környezetedet, hogy csődbe mennél anyagilag.

MinimalizáljHa benézel a szobádba, és úgy érzed, hogy egy katasztrófa az egész, sokat segíthet, ha csinálsz egy nagy szelektálós napot és mindentől egyszerűen megszabadulsz, amit nem használtál legalább fél éve. Haszontalan dolgok közül is csak azt tartsd meg, amihez tényleg nagyon kötődsz. Ha így minimalizálod az összegyűlt cuccokat, máris olyan lesz, mintha új szobád lenne.

Díszítsd zölddelMostanában hatalmas reneszánsza van a szobanövények nevelgetésének. Állj be te is a sorba: kérj valakitől egy kis hajtást és vigyázz rá. A szobanövényekkel való dekorálásban az a legjobb, hogy nemcsak csodaszépek, de ha belejössz, akármeddig szaporíthatod a legtöbb fajtát, és mindez hatalmas sikerélményt is nyújt.

Haszontalan dolgok közül is csak azt tartsd meg, amihez tényleg nagyon kötődsz.
Haszontalan dolgok közül is csak azt tartsd meg, amihez tényleg nagyon kötődsz.Fotó/ 123RF

Keress mindennek helyetEz az ötlet szorosan kapcsolódik a legelsőhöz. Ha nem is szabadulsz meg a dolgaid javától, sokat segít, ha a szabad felületekről, polcokról elpakolsz, és azzal dekorálsz, amid már megvan: szép kötésű könyvekkel és néhány apró tárggyal. Ne vidd túlzásba, mert az megint rendetlen hatást fog eredményezni!

Rendezd átEmlékszel kiskordoban milyen izgalom volt átrendezni a bútorokat a szobádban és olyan érzés volt, mintha minden teljesen új lett volna? Ez most is érvényes, de azért az elrendezés praktikusságát ne feledd szem előtt tartani! Ne kelljen az íróasztal alatt átmászni ahhoz, hogy az ágyba bújhass!

Kőszegi Anna