Két hét alatt, akár mínusz 10 kiló - fogyj egészségesen citromdiétával!

Ezzel a citromdiétával nem csak fogyhatunk, de méregteleníthetjük is szerveztünket, és a magas C-vitamin bevitelnek köszönhetően az immunrendszerünkkel is jót tehetünk. A várható fogyás 3-10 kg között van, a kezdő testsúlytól és a kiegészítő étrendtől függően.

Így működik a citromdiéta:

1. nap: 1 citrom levét vízzel elkeverve apró kortyokban, nyállal alaposan elkeverve meginni
2. nap: 1-1 citrom reggel és ebéd előtt a fent leírt módon
3. nap: 1-1-1 citrom leve reggeli, ebéd és vacsora előtt
4-6. nap: A citromok számát fokozatosan növeljük, míg elérjük a napi 3x3 citrom mennyiséget
7- 13 vagy 7-17. nap: tartsuk a napi kilenc citrom mennyiséget
A kúra végéig: kezdjük fokozatosan csökkenteni az adagot, először a vacsora, majd az ebéd előtti citromot lehet elhagyni.

Fontos!

  • Aki gyomorfájást tapasztal, ne menjen el a napi kilenc citromig, felezze az adagokat.
  • Ha a citromot felvágás előtt egy percre meleg vízbe áztatjuk vagy tenyerünkben melengetjük, több levet tudunk kinyerni belőle.
  • A citrom héját a nagyfokú vegyszeres kezelés miatt semmiképp sem tanácsos elfogyasztani, kivéve, ha biocitromot vásárolunk.
  • A kúra folyamán nem ajánlott hús fogyasztása, növényi táplálékot vegyünk csak magunkhoz, ezzel is segítjük a szervezet méregtelenítését.
  • A kúrát maximum évente kétszer javasolt elvégezni. A méreganyagok tisztulása miatt az alábbiak előfordulhatnak: fejfájás, hányinger, kiütések, pattanások.
A várható fogyás 3-10 kg között van.Fotó / 123rf

Tévhitek és tények a citromról

A citrom elvonja a szervezetből a kalciumot?

Nem! Viszonylag nagy mennyiséget tartalmaz ebből a hasznos ásványi anyagból, 100 gramm citromra vetítve 25 mg-ot, szemben az átlagos 5-15 mg mennyiséggel, ami a legtöbb gyümölcsben található.

A citromban található 1,4 kalcium/foszfor arány optimális érték, így a kalciumot a szervezet a lehető legjobban tudja hasznosítani. Ezen túlmenően a magas C-vitamin és szerves sav mennyiség megkönnyíti mind a citromban, mind pedig az egyéb táplálékkal bevitt kalcium beépülését.

Savasít?

Egyáltalán nem! Igen, az íze savanyú ugyan, hiszen sok benne a citromsav, ám ennek ellenére lúgos, nem pedig savas jellegű! A szervezetben a citromban található szerves savak ásványi anyagokkal, elsősorban nátriummal alkotnak vegyületet, ezáltal lúgos közeget teremtenek, azaz a savasodás ellenében hatnak. Igazi szupergyümölcs!
A citrom nagyon jól használható vérszegénység, izületi gyulladások, epe, vesehomok vagy -kő esetén, láz, herpesz, ödémák, magas vérnyomás és más betegségek kiegészítő gyógymódjaként.

A cikk teljes terjedelmében a mindmegette.hu oldalról került átvételre.