A stílus, ami kimaradt a 2020-as Spotify összefoglalódból: bardcore

Lehet, hogy a 2020-as bezártság tette, vagy egészen egyszerűen csak elkerülhetetlen volt a születése, de itt van a bardcore, ami nem más, mint ismert számok feldolgozása középkori stílusban. Szóval vedd fel a harisnyát, csapd fel a csuklyád és őrülj meg a lantok hangjára.

Anjou-ház, Árpád-ház és a Wu-Tang ClanHa lehet hinni az internetnek, akkor a bardcore a 2020-as év szülötte, előtte csak fel-felbukkantak előszelei, de ebben az évben robbant be igazán. Elsőre furán hangzik, hogy pop és más slágereket, fuvolán, lantokon és más középkori hangszereken játszva hallgass, de már pár szám után azt fogod kérdezni, hogy miért kellett erre ennyit várni?

Meglepően jó kombináció a méltatlanul elfeledett régi hangszerek hangja és a modern dallamok kombinációja, ami sokszor olyan számokat tesz szerethetővé, amiknek az eredetijét lehet, nem is kedvelted. Az alábbiakban megpróbáltunk összeszedni neked pár gyöngyszemet, hogy bátrabban ugorhass fejest a jövő és múlt találkozásába.

Tony Igy - Astronomia (Medieval Style)

Lehet, ezzel indult el az őrület, egy mémmel reneszánszát élő dal feldolgozása, ami eredetiben is szenzációs, de középkori dobok is legalább akkorát szólnak, mint a gépiek.

OutKast – Ms. Jackson (Medieval Bardcore Version)

Elképesztő sláger, aratási hangulat, instant bólogatás.

The White Stripes - Seven Nation Army (Medieval Style Cover)

Az eredeti a focimeccsek és fesztiválok kedvence, amire mindenki megvadul, ettől lehet, kedved lesz kirobbantani egy jobbágyfelkelést.

Sófalvi Márton