3 film, amitől minden férfinak könnybe lábad a szeme

Arról, hogy miért elavult gondolat, hogy a fiúknak és férfiaknak nem szabad sírni, szakértők tudnának beszélni. Ez az ősi berögződés amilyen káros tud lenni, olyan könnyen röpül ki az ablakon a legkeményebb arcoknál is, amikor véget érnek a következő filmek, amiket összegyűjtöttünk neked. Szóval, ha kicsit pityeregnél vagy megríkatnád a barátodat, jó helyen jársz!

Warrior – A végső menet (2011)

Szégyentelenül érzelmes film, és elképesztően jó, hogy az. A szétszakadt család története, amiben két eltávolodott testvér és apjuk sorsa egy ketrecharc bajnokságon újra találkozik, egymás után töri és forrasztja össze a szívet. A bűneiért megváltást kereső édesapa, a családjáért harcoló férfi, a magára hagyott és elvadult öcs, az egymás ellen küzdő testvérek olyan képek, amik örökérvényűek mindenki számára.

Warrior – A végső menet
Warrior – A végső menetFotó / Warrior – A végső menet

A Sólyom végveszélyben (2001)

Ridley Scott filmje egy valós, tragikus vérfürdőbe torkollott 1993-as afrikai bevetést dolgoz fel, amiben amerikai katonák vettek részt. Kicsit propaganda szagú film, de ha ettől eltekintünk, gyönyörűen mutatja be a bajtársiasságot, a nem véralapú testvéri kapcsolatot, ami nehezen alakul ki, de annál értékesebb. Ehhez jön hozzá a háború keserűsége, amitől végképp megszakad a szív.

A Sólyom végveszélyben
A Sólyom végveszélybenFotó / A Sólyom végveszélyben

Gladiátor (2000)

Ridley Scott dupláz, de még hogy! A római hadvezér, Maximus Decimus története amilyen lehengerlően menő, olyan szívszorító. Az elárult és családjától megfosztott férfi kínja olyan tüzet kelt a nézőben, ami az egész film alatt ég, és amit csak a bosszú olthat el. Sorra követik egymást jelenetek, amiktől a hideg kiráz és a vér felforr, izgalmas harcok, jelentőségteljes monológok, amik mind egy elképesztő finálét alapoznak meg.

Gladiátor
GladiátorFotó / Gladiátor

További filmekkel kapcsolatos cikkeinket ITT találod.

Sófalvi Márton