Mától beszélgethetsz a macskáddal, ez az app lefordítja

Büszke macskatulajdonos vagy? Mindig is érdekelt, mit mond a cicád, amikor rád nyávog? Itt a lehetőség, hogy lefordítsuk, mit szeretnének kedvenceink!

Legtöbbször nem egyszerű kitalálni, miért nyávog a macskánk: éppen ki akar menni, mégsem akar kimenni, éhes vagy épp szellemet látott a sarokban. Az új MeowTalk nevű app mesterséges intelligenciával megkísérli, hogy magyarázatot adjon kis barátunk sajátos kommunikációjára.

Az új MeowTalk nevű app mesterséges intelligenciával megkísérli, hogy magyarázatot adjon kis barátunk sajátos kommunikációjára.
Az új MeowTalk nevű app mesterséges intelligenciával megkísérli, hogy magyarázatot adjon kis barátunk sajátos kommunikációjára.Fotó / Meowtalk app

Mivel a macskák egymás között nem nyávogással kommunikálnak, az app kilenc olyan üzenetre koncentrál, amit nekünk, embereknek nyávogással akarnak átadni. Természetesen ezek közé tartozik például az is, hogy "mikor kapok enni?" és minden egyéb lényeges mondanivaló.

Minden macskának más a szókincse, amit arra fejlesztett ki, hogy gazdáival közölje a legszükségesebbeket. A MeowTalk-on készíthetsz egy profilt a macskádnak és az algoritmus automatikusan felismeri a különböző hangjelzéseket.

Minden macskának más a szókincse, amit arra fejlesztett ki, hogy gazdáival közölje a legszükségesebbeket.
Minden macskának más a szókincse, amit arra fejlesztett ki, hogy gazdáival közölje a legszükségesebbeket.Fotó / Meowtalk App

Sok megoldás megtalálható már az alkalmazásban, de időnként a felhasználó is segíthet a megfelelő fordítás kiválasztásával abban, hogy az app megtanulja az adott cica sajátos nyávogásait.

Bár egyelőre nem biztos, hogy mindent pontosan le tud fordítani, minél régebben és többen használják, a mesterséges intelligencia annál jobban kitanulja majd kedvenceink nyelvét.

Az androidos verziót ITT, az iOS-est pedig ITT töltheted le.

Kőszegi Anna