Jobb vagy bal kézzel eszel? 5 nassolós tipp, amely a fogyásban is segít!

Sokan a nassolást bűnös élvezetnek tekintik, pedig azoknak, akik naponta legalább hatszor esznek, alacsonyabb a testtömeg-indexük, és összességében kevesebb kalóriát fogyasztanak, mint azok, akiknek csupán reggeliből, ebédből és vacsorából áll a napi étkezésük. De mégis mikor, mennyi és milyen snacket fogyasszunk?

Nem mindegy a napszak!

Gondoltad volna, hogy aki délelőtt nassol, többet eszik, mint aki inkább ebéd és vacsora között falatozik? Az American Dietetic Association folyóiratában megjelent tanulmány szerint a délutáni nassolás ráadásul nagyobb rost-, gyümölcs- és zöldségfogyasztással jár.

Színezd újra!

Hihetetlen, de az is számít, milyen színű ételeket falatozunk. A Pennsylvaniai Egyetem és a Cornell Egyetem kutatói érdekes dologra világítottak rá egy kísérlet során. A hallgatók egy részének egységes, sárga színű csipszet adtak, míg a többieknek különböző színű csipszeket tettek a táljukba. Ha hiszitek, ha nem, azok, akik nem egyforma színű ropogtatnivalót kaptak, 50 százalékkal kevesebbet ettek a sárga csipszet evőknél. Törekedjetek arra, hogy több színt csempésszetek a nassolásba!

Fehérje, a diétázók legjobb barátja  

A Missouri Egyetem kutatói magas, mérsékelt és alacsony fehérjetartalmú joghurtokat hasonlítottak össze. Vizsgálatukból kiderült, a legnagyobb fehérjetartalmú joghurt bizonyult a leglaktatóbbnak. Ha egy kis plusz fehérjét veszel magadhoz nassoláskor, tovább fog tartani a teltségérzet! Főtt tojás, sajt, vagy akár az avokádó is tökéletes választás lehet.

Hihetetlen, de az is számít, milyen színű ételeket falatozunk
Hihetetlen, de az is számít, milyen színű ételeket falatozunkFotó / 123RF

Jobb vagy bal?  

Állítólag azok a mozinézők, akik nem a domináns kezükkel nyúlnak a pattogatott kukoricáért filmezés közben, kevesebbet is esznek belőle. Érdemes kipróbálni!

A méret a lényeg!

Biztosan te is hallottál már róla, hogy aki nagyobb tányérra szedi ki az ételt többet eszik annál, mint aki kisebb tányért használ. Arról nem is beszélve, amikor csak azért eszünk meg valamit, hogy ne maradjon a tányéron...

Az eredeti cikket teljes terjedelmében a MINDMEGETTE.HU-n olvashatod!