A legzűrösebb sztárgyerekek, akik lejáratták szüleiket

Az ember hajlamos irigykedve nézni világsztárok gyerekeire. Azt gondoljuk, beleszülettek a jóba, semmi gondjuk nem lehet a jövőben. Azonban az élet nevű játék nem ennyire egyszerű: a folytonos figyelem, a szülők példájának súlya számos problémát tud okozni. Jöjjenek azok a sztárcsemeték, akik közelről sem olyan pályát futottak be, mint felmenőik.

Nicolas Cage fia, Weston

Az apuka Oscar-díjas színész, a nyomás nem is lehetne nagyobb. Szinte borítékolható volt, hogy a fiú fekete bárány lesz. És tényleg fekete lett: ő volt a 2012-ben feloszlott Eyes of Noctum nevű metal zenekar énekese. Ez önmagában még nem is lenne baj, de...

Westonnak több botránya is volt már, ami finoman szólva sem öregbíti a Cage név hírnevét. Rádobott egy pörgőrúgást személyi edzője 2011-ben, mert egy étteremben nem rendelhetett azt, amit szeretett volna. Később feleségét is megverte, és erre még rákontrázott egy ittas vezetéssel is. A zűrökért egyértelműen a "sztárgyerekséget" okolja. Szerinte el sem tudják képzelni az emberek, min ment keresztül, miközben mindenki azt gondolta, kiváltságos élete van.

Weston Cage
Weston CageFotó / AFP

Tom Hanks fia, Chet

Az apuka polcán olyan elismerések sorakoznak, mint két Oscar- és négy Golden Globe-díj, a fiúén a botrányok. Legkisebb bűne, hogy ő is próbálkozott zenei karrierrel, aminek eredménye egy fülvéreztetően rossz rap nóta lett.

Ha itt megállt volna, valószínűleg nem kerül be az összeállításba. Azonban Chet tett azért, hogy itt szerepelhessen: veréssel fenyegette Howard Stern rádiós műsorvezetőt, többször használt rasszista kifejezéseket Instagram-oldalán, és még a kokainra is rászokott. Később – ahogy minden rosszat – autóbalesetét is függőségére fogta.

Chet Hanks
Chet HanksFotó / AFP

Marlon Brando fia, Christian

Amilyen ismert a szülő, annyira balhés a fiú. Előző kettő "versenyzőnk" a fasorban sincs a 20. század egyik legnagyobb hatású film színészének egyik (egyes források szerint tizenegy volt neki) gyerekéhez képest. Christian Brandót kirúgták a középsuliból, drogozni kezdett, és még egy embert is meggyilkolt.

Labilis idegrendszerű féltestvére, Cheyenne, akinek szavahihetősége megkérdőjelezhető volt, arról panaszkodott Christiannak, hogy élettársa veri őt. Néhány órával később – első találkozásukkor – a Brando fiú lelőtte a férfit. A rendőrségnek előadott sztori több helyen sántított, a tárgyalás során Cheyenne kétszer próbálkozott öngyilkossággal, Marlon Brando pedig mindenért magát okolta. Christian öt évet ült az ügy miatt.

Cheyenne 1995-ben, 25 éves korában felakasztotta magát, Christian 2008-ban, 49 éves korában tüdőgyulladásban halt meg.

Christian Brando
Christian BrandoFotó / AFP

Még több fekete bárányról az ORIGO cikkében olvashatsz.