Erzsébet királynő legfurcsább szokásaira nehéz szavakat találni

Rajongsz a brit királyi családért? Odáig vagy Erzsébet királynőért, Vilmos hercegért vagy Katalin hercegnéért? Esetleg nézed a Koronát Netflixen? Ott nem láthattad a királynő legfurcsább (olykor bizarr) szokásait, de mi elhoztuk neked őket.

Nyilván elképzelni sem tudjuk, milyen lehet egy uralkodó élete, és valószínűleg ő sem tudja elképzelni, milyen lehet a miénk. Ez így rendben is van. Van viszont valami, ami közös II. Erzsébetben és az átlagemberben: a furcsa szokások.

Furcsa dolgai mindenkinek vannak. Annak is, aki a Buckingham-palotában tengeti napjait, és annak is, aki egy csepeli panelban. A Mindmegette összeszedte a királynő legmegdöbbentőbb étkezési szokásait, mi pedig kiegészítettük a listát étkezőasztalon túli érdekességekkel.

Van valami, ami közös II. Erzsébetben és az átlagemberben: a furcsa szokások
Van valami, ami közös II. Erzsébetben és az átlagemberben: a furcsa szokásokFotó / AFP

Tilos a fokhagymaA palota egy korábbi séfje elárulta, a fokhagyma abszolút tiltólistás alapanyag. A királynőt úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, nehogy egy váratlan találkozón fokhagymaszagú legyen a lehelete. Pech, hogy Fülöp herceg szereti a fokhagymát: csak akkor ehet, ha a királynő nem ül az asztalnál.

A héjában van a vitaminÚgy látszik, a királynőt sosem próbálták ezzel rávenni, hogy megegye a kenyérhéjat, vagy ha mégis, nem jártak sikerrel. Nagy kedvencét, a tonhalas-majonézes szendvicset is héj nélkül szolgálják fel neki.

Banánt késsel?!Jó, ez tényleg extra! Hogy ne nézzék majomnak, II. Erzsébet késsel és villával eszi a banánt. Felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis hogyan oldja meg. Levágja az alját és a tetejét, majd felkarikázza és belapátolja.

A királynőt úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, nehogy egy váratlan találkozón fokhagymaszagú legyen a lehelete
A királynőt úgy nevelték, hogy ne egyen fokhagymát, nehogy egy váratlan találkozón fokhagymaszagú legyen a leheleteFotó / AFP

Nincs szakáll

A királynő nagy bajban lenne, ha ma kellene párt találnia. Kifejezetten irritálja a szakáll és a borosta, elvárja a hozzá közel álló férfiaktól, hogy naponta borotválkozzanak. Sokan meglepődtek, hogy engedte Harry herceget szakállasan oltár elé állni.

Nehogy kinyisd az ablakot!Van egy szabály, ami a Buckingham-palota ablakaira vonatkozik. Hogy kívülről mindig tökéletesen nézzen ki az épület, az elülső ablakokat csak megadott időszakokban szabad kinyitni.