Megzabáljuk: így ír a távoktatásról egy nyolcéves kisfiú a naplójában

Aki részt vett már távoktatásban, az tudja, mennyire nehéz néha akár középiskolásként, egyetemistaként is menedzselni a kiosztott feladatokat és az egyéb teendőket. Valószínűleg az általános iskolásoknál ez még hatványozottabban igaz, bár itt a legnagyobb felelősség a szülőkre hárul, hiszen a kisebb gyerekek még igénylik a közös tanulást.

Így alakult ez a Kennedy családnál is Kentucky államban. A három testvér, akik 12, 10 és 8 évesek, édesanyjuk, Candice felügyelete alatt oldották meg a számukra kiadott feladatsorokat. Persze adódtak nehézségek: a két nagyobb testvérnek segítségre volt szüksége két különböző tárgyban, az anya azonban nem tudott hirtelen mindkettőjüknek válaszolni, így a gyerekek türelmetlenné váltak. Hogy oldja a hangulatot, eljátszotta, hogy "sír", és ezzel célt is ért (legalábbis azt hitte), hiszen a gyerekei a színjátékon nevetésre fakadtak.

A három testvér, akik 12, 10 és 8 évesek
A három testvér, akik 12, 10 és 8 évesekFotó / Facebook / Candice Hunter

Úgy tűnik azonban, hogy a nyolcéves Ben mégsem értékelte ilyen derűsen a helyzetet, ugyanis aznap a következő bejegyzést írta a naplójába:

Nem mennek jól a dolgok. Az anyukám nagyon feszült. Össze van zavarodva. Tartottunk egy kis szünetet, hogy anyu egy kicsit összeszedje magát, de én mondom, nem megy valami jól.

Szerencsére az édesanya jót nevetett a kisfiú éleslátásán, és mindenkit megnyugtatott: a nehéz helyzetek ellenére kézben tartja a dolgokat.

Ben naplóbejegyzése
Ben naplóbejegyzéseFotó / Facebook / Candice Hunter