Fogyni szeretnél? Ezek az ételek jolly jokerei

Új év, új élet. Eldöntötted, hogy 2021-ben búcsút intesz a felesleges kilóknak? Sajnos mozogni nem tudunk helyetted (pedig nagyon szívesen megtennénk), de hoztunk néhány szuperételt, amik segíthetnek elérni a célt.

Magvak

Jó, ha megjegyzed: az olajos magvak a barátaid. Segítik a zsírégetést, tele vannak vitaminokkal és tápanyagokkal, továbbá rendkívül gazdagok antioxidánsokban. A testépítők legjobb barátját, a fehérjét, illetve a rostokat is nagy mennyiségben tartalmazzák. Nem szabad elmenni szó nélkül amellett sem, hogy segítik a vércukorszint szabályozását is.

Ami pedig a legfontosabb: FINOMAK. Néhány (két-három) kanálnál többet azonban nem javasolt bevinni napi szinten, mert a kalóriatartalma igen magas.

 

Az olajos magvak a barátaid.
Az olajos magvak a barátaid.Fotó / 123rf

Kígyóuborka

Vízhajtás! A kígyóuborka jóformán szilárd víz – oké, ez így nem igaz, de 95 százalékban tényleg víz. A víz pedig jó. Pont. A méregtelenítő hatás pedig csak pont az i-re. Aprítsd salátába, tedd szendvicsre vagy csak simán, snackként ropogtasd el, és máris tettél valamit az egészségedért.

Ha minden tápanyagot és rostot fel szeretnél szippantani, héjastól edd!

 

A méregtelenítő hatás pedig csak pont az i-re.
A méregtelenítő hatás pedig csak pont az i-re.Fotó / 123rf

Zab

A zabkása a reggelik Supermanje. Ha nem próbáltad még ki, nem tudod, milyen, amikor tökéletesen indul a nap. Áztass forró vízbe 40-50 gramm zabot, várd meg, míg felszívja, keverj hozzá cukormentes fehérjeport (bármilyen ízesítésűt), és kész is az alap. Ha fel szeretnéd turbózni, friss gyümölcsökkel, magvakkal, kókuszreszelékkel, esetleg granolával is megteheted, a lehetőségek tárháza végtelen. Finom, tápláló és egészséges!

A zabban található élelmi rostok elősegítik a megfelelő bélműködést.

 

A zabkása a reggelik Supermanje.
A zabkása a reggelik Supermanje.Fotó / 123rf

Zöld tea

A zöld tea EGCG-t tartalmaz, ami olyan antioxidáns vegyület, amiről a kutatók úgy vélik, segíthet az anyagcsere felpörgetésében és a zsír elégetésében. Ahogy korábban írtuk, 3 percen keresztül kell áztatnod 80 fokos vízben a füvet, hogy tökéletes legyen az élmény.

Ugye mondanunk sem kell, hogy a hozzáadott cukrot felejtsd el?

 

Nehéz nem szeretni a zöld teát.
Nehéz nem szeretni a zöld teát.Fotó / 123rf

Ha érdekel a téma, és még több szuperkajáról szeretnél olvasni, a Mindmegette.hu-n megteheted.