5 étkezési szokás, ami nagyon furcsa a magyarok számára

Sokszor nem is gondolunk bele, hogy ami nekünk „normális", az mások számára meglepő lehet, és fordítva. Így van ez az étkezés terén is. Most mutatunk néhány tényleg – számunkra – meglepő dolgot a gasztronómia világából.

Japánban a leveshez is használnak evőpálcikát

Köztudott, hogy a szigetországban az étkezés legfontosabb eszköze az evőpálcika, amit az ott élők olyan szakértelemmel forgatnak, amiről mi csak álmodhatunk. Még a levesek elfogyasztásához is ezt használják, a levét ugyanis először megisszák, a többi tartozékot pedig a pálcikával szedik ki a tálból.

A leves ivása közben szürcsölni kötelező! 

Fotó / 123RF

Portugáliában nem sóznak utólag

A portugálok, minden valamire való déli néphez hasonlóan imádnak hosszasan étkezni és naponta ötször, hatszor is esznek, amibe beletartozik a déli, másfél órás ebédidő és a késő esti vacsora mellett a reggeli, uzsonna és tízórai is.

Az éttermekben udvariatlanság, sót és borsot kérni, mivel ezzel a szakács tudását vonnánk kétségbe.

A portugálok elégedettségük kimutatására megcsókolják mutatóujjuk oldalát majd megszorítják fülcimpájukat.

Fotó / 123RF

Indiában csak jobb kézzel szabad enni

Többek között a világnak ezen részén is elfogadott dolog kézzel enni, az azonban, hogy melyik kézzel nyúlunk az ételhez, közel sem édes mindegy. Erre a célra kizárólagosan a mindig tiszta jobb kezüket tartják fenn a kultúrában járatos személyek.

Bal kézzel ételért nyúlni hatalmas sértés a vendéglátóra nézve.

Kínában illendő egy kis maradékot a tányéron hagyni

Míg bennünket kiskorunktól arra tanítottak, hogy az ételt meghagyni nem szép dolog, vendégségben egyenesen udvariatlanság, addig Kínában pont ez az elvárt magatartás. Ha ugyanis teljesen kitakarítjuk a tányérunkat, azt jelezzük, hogy a házigazda nem etetett meg minket eléggé.

Fotó / 123RF

Ha még több furcsa szokásról olvasnál, kattints ide!