5 étkezési szokás, ami nagyon furcsa a magyarok számára
Sokszor nem is gondolunk bele, hogy ami nekünk „normális", az mások számára meglepő lehet, és fordítva. Így van ez az étkezés terén is. Most mutatunk néhány tényleg – számunkra – meglepő dolgot a gasztronómia világából.
Japánban a leveshez is használnak evőpálcikát
Köztudott, hogy a szigetországban az étkezés legfontosabb eszköze az evőpálcika, amit az ott élők olyan szakértelemmel forgatnak, amiről mi csak álmodhatunk. Még a levesek elfogyasztásához is ezt használják, a levét ugyanis először megisszák, a többi tartozékot pedig a pálcikával szedik ki a tálból.
A leves ivása közben szürcsölni kötelező!

Portugáliában nem sóznak utólag
A portugálok, minden valamire való déli néphez hasonlóan imádnak hosszasan étkezni és naponta ötször, hatszor is esznek, amibe beletartozik a déli, másfél órás ebédidő és a késő esti vacsora mellett a reggeli, uzsonna és tízórai is.
Az éttermekben udvariatlanság, sót és borsot kérni, mivel ezzel a szakács tudását vonnánk kétségbe.
A portugálok elégedettségük kimutatására megcsókolják mutatóujjuk oldalát majd megszorítják fülcimpájukat.

Indiában csak jobb kézzel szabad enni
Többek között a világnak ezen részén is elfogadott dolog kézzel enni, az azonban, hogy melyik kézzel nyúlunk az ételhez, közel sem édes mindegy. Erre a célra kizárólagosan a mindig tiszta jobb kezüket tartják fenn a kultúrában járatos személyek.
Bal kézzel ételért nyúlni hatalmas sértés a vendéglátóra nézve.
Kínában illendő egy kis maradékot a tányéron hagyni
Míg bennünket kiskorunktól arra tanítottak, hogy az ételt meghagyni nem szép dolog, vendégségben egyenesen udvariatlanság, addig Kínában pont ez az elvárt magatartás. Ha ugyanis teljesen kitakarítjuk a tányérunkat, azt jelezzük, hogy a házigazda nem etetett meg minket eléggé.

Ha még több furcsa szokásról olvasnál, kattints ide!