Egy éve pizsamában: a karantén hatásai öltözködési szokásainkra

Ugye mindenkinek ismerős az az életérzés, hogy az elmúlt évben hozzánk nőtt a macinaci? Igen, jól látod: a pandémia az életünk minden területét fenekestől felforgatta, többek között az öltözködési szokásainkat is!

Egy dolog biztos: kortól, nemtől és beosztástól függetlenül az elmúlt egy évben olyan extrém módon változtak meg a mindennapi szokásaink, amire korábban álmunkban nem gondoltunk volna. A karantén miatt mindenki egy kicsit bebújt a takaró alá és a téli időszakban nagyon úgy tűnik, hogy nem is tervezzük onnan kidugni a fejünket.

A digitális oktatáshoz és a home office-hoz, bár nem jó szívvel, de mindenki hozzászokott és az eleinte viccesnek tűnő bakiparádék is mintha csillapodni látszódnának. Jóllehet, még mindig jót mosolyoghat az ember, ha a képernyőn a beszélgetőpartner hátterében alsógatyában rohan át egy figyelmetlen rokon, de ugyanilyen kellemetlen lehet az is, ha mi magunk felejtünk el tudomást venni hiányos öltözékünk mivoltáról.

Az addig rendben van, hogy otthon inkább a kényelmesre szavazunk, csakhogy a komfort érzetnek is vannak határai és ha átesel a ló túlsó oldalára, nehezen fogsz kikászálódni belőle. A legfontosabb alaptételek tehát a következők:

 

A pizsama éjszakai viselet

Lehet, hogy klasszikus értelemben nem viselsz mondjuk olyan hálócuccot, mint a dédszüleid, de ettől még saját magadat csapod be, ha egész nap abban a pólóban flangálsz, amiben éjszaka is durmoltál. Legyen egy napi rutinod: kelj fel a megszokott időben, öltözz fel és ágyazz be. Nem szerencsés, ha az éjjelek és nappalok összefolynak.

Hidd el, konfortosabb érzés lesz, ha nem hanyagolod el magad!
Hidd el, konfortosabb érzés lesz, ha nem hanyagolod el magad!Fotó / 123RF

Kamera előtt is kulturáltan

Erről tettünk már említést korábban és igen, tényleg csak derékig, vagy vállig látszódsz. Vannak azonban olyan szituációk, amikor fel kell pattannod: tüsszentenél és nincs kéznél zsepi, vagy épp csönget a futár, a kamerád pedig lefagy, mikor kikapcsolnád. Amennyiben nem szeretnél a holnapi mém-áradat főszereplője lenni, akkor érdemes olyan öltözéket választanod, ami nem ciki. Lehet laza, kényelmes, pamut. De ne legyen szakadt, átlátszó vagy vállalhatatlan. Végtére is, emberekkel beszélsz, ezt ne felejtsd el.

Vissza a való világba

Akárhogy is nézzük, egyszer vége lesz ennek az időszaknak is, amikor szép lassan, de visszatérünk rég elfeledett mindennapjainkba. Ha túlságosan hozzászoksz az otthoni viselethez, fullasztó érzés lesz, mikor újra minden nap be kell majd járnod és kicsípned magad. Mindemellett, jobban is fogod magad érezni, ha otthon is adsz magadra: a kényelem ugyanis nem egyenlő az igénytelenséggel. Dobd ki az elhasználódott lyukas zoknikat, moss fogat és láss neki a teendőidnek!

Ne légy tróger. Meglátod, jobb kedvre derít.