Hogyan növeld az orvosi műhiba lehetőségét? Varrass tetkót magadra!

Jól gondold át, milyen tetkót varratsz magadra, hisz lehet, a jövőben az orvosokat fogod vele meglepni. Ennek a srácnak műtét előtt kellett megtapasztalnia, milyen az, amikor egy furcsa tetkó zavarja össze az operálni készülő sebészt.

Egy 24 éves srácot légmellel szállítottak kórházba. Nem vagy orvostanhallgató? Semmi gond! A légmell lényege, hogy a beteg mellhártyái elválnak egymástól, ez légszomjhoz és erős fájdalomhoz vezethet. Az erősebb tünetekkel kórházba szállított személynek operációra van szüksége, ami orvosolhatja az állapotot.

A fiú testén a vizsgálat során azonban lejátszás ("play gomb") szimbólumra lettek figyelmesek, ami kissé megzavarta a műtétre készülő orvosokat. A beavatkozások helyét hasonló nyilakkal szokták jelölni, ezért az előkészítő csapatnak fokozott figyelemmel kellett megjelölni a műtét helyét, hogy biztosan a megfelelő oldalon, helyen történjen a beavatkozás.

Az esetről a BMJ orvosi folyóirat számolt be, kiemelve annak fontosságát, hogy a sebészcsapatnál legyen ellenőrző lista, aminek pontjait csekkolják, mielőtt elkezdik a műtétet, így teljesen kiküszöbölhetők lehetnek a rossz vagy félreértett információk miatti bonyodalmak.

Rossz ötlet volt a play gomb? Van ettől rosszabb is...

Gondolj csak bele, milyen lehet, amikor az exed nevét, esetleg arcát kell viselned életed végéig. Inkább a műhiba, nemde? Természetesen léteznek lézeres kezelések, esetleg új tetkóval elfedheted a régit, ezért nem feltétlen szükséges a halált választani egy rosszul sikerült alkotás esetén.

Pillants rá ezekre a gyöngyszemekre és adj hálát, hogy a te tested nem borítja hasonló remekmű! 

Fotó / Instagram / suckytattoos